В Ірані підняли червоний прапор: що це означає

На одній з найвизначніших святинь Ірану вивісили червоний прапор. Що означають такі дії Ірану.

В мережу потрапили фото та відео, як Іран підняв червоний прапор, який також називають "прапором помсти" на куполі однієї з головних мечетей країни Джамкаран. Пояснюємо, що це означає згідно з іранськими традиціями.

31 липня стало відомо, що у Тегерані вбили одного зі лідерів угруповання ХАМАС Ісмаїла Ханія. Верховний релігійний лідер Ірану Алі Хаменеї анонсував відповідь Ізраїлю за смерть бойовика заявивши, що тепер вони будуть вважати "своїм обов'язком помститися за нього".

Також в цей день на куполі мечеті Джамкарані підняли червоний прапор. Згідно з іранськими традиціями, це символічний акт, який має зробити потужний послання. Сам же червоний прапор в іранській культурі та релігії часто асоціюється з кров'ю мучеників та закликом до помсти.

Конкретно, підняття червоного прапора на куполі мечеті Джамкаран, однієї з найсвятіших шиїтських мечетей, може означати декілька речей:

  • Заклик до помсти за мучеників: це може бути символічний заклик до помсти за смерть або несправедливе вбивство значущої особи чи групи людей, особливо мучеників.
  • Оголошення про наближення військового конфлікту: підняття червоного прапора може також символізувати підготовку до конфлікту або війни, сигналізуючи про те, що країна готова відповісти на агресію або провокацію.
  • Релігійне та політичне послання: у контексті релігійних і політичних подій, це може бути потужним символічним жестом, що передає рішучість і готовність до дій у відповідь на певні події або ситуації.

Цей символічний акт Іран часто використовує, щоб привернути міжнародну увагу, а також як засіб психологічного тиску або сигналу для своїх прихильників та супротивників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іран підняв чорний прапор на знак трагедії у Палестині.

Також "Коментарі" писали про те, що новий президент Ірану склав свою присягу під заклики "смерть Америці та Ізраїлю".