Головна Новини Світ Близький Схід В Ірані розпочалися слухання у справі про збитий літак МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані розпочалися слухання у справі про збитий літак МАУ

На засіданні були присутні десять військовослужбовців – всі вони підозрювані "різного рівня"

23 листопада 2021, 03:30
Поділіться публікацією:

У неділю, 21 листопада, у Тегерані іранський військовий суд розпочав слухання у справі про збиття військовими у 2020 році українського пасажирського літака, внаслідок чого загинули 176 людей. Про це повідомляє агентство АР. На засіданні були присутні десять військовослужбовців – всі вони підозрювані "різного рівня". Також у судовому розгляді брали участь сім'ї жертв авіакатастрофи та їхні адвокати.

В Ірані розпочалися слухання у справі про збитий літак МАУ

Іран (фото з відкритих джерел)

Міністерство закордонних справ України наголосило, що запити про міжнародну правову допомогу в кримінальному провадженні, надіслані українською стороною до компетентних органів Ісламської Республіки Іран, не були виконані в повному обсязі, а документи та інформація, що запитуються, не надані іранською стороною.


“У зв'язку з цим вважаємо недоцільною участь посла України в Ісламській Республіці Іран у формальному судовому засіданні, де буде зачитано обвинувальний акт. Ми закликаємо Іран виконати свої зобов'язання з міжнародного права і надати інформацію українським компетентним органам, що запитується”, – підсумували в МЗС.

Суд заслухав заяви адвокатів сімей жертв. Наразі відомо, що наступне засідання буде оголошено після подальших розслідувань. У звіті засідання також не було названо підозрюваних.

Нагадаємо, посольство України отримав запрошення взяти участь в роботі військового суду в Тегерані. На другому засіданні, згідно із заявою пресслужби МЗС, його не буде. Саме під час другого засідання має зачитуватись обвинувальний акт у справі. Суд розглядає справу щодо падіння українського пасажирського літака МАУ рейсу PS-752. Перше засідання відбулося 21 листопада 2021 р. Відмова міністерства від участі у другому засіданні обґрунтовується тим, що іранська сторона не надала українській стороні інформацію у повному обсязі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини