Головна Новини Світ Близький Схід В Ізраїлі відновили підлогу храму, якою ходив Ісус Христос
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі відновили підлогу храму, якою ходив Ісус Христос

Роботи по відновленню пам'ятки тривали понад пів року

22 грудня 2020, 12:33
Поділіться публікацією:

Ізраїльським археологам вдалося відтворити плитки підлоги, якими ступала нога Ісуса Христа. Вчені відновили підлогу за допомогою  історичних текстів і реліквій.

В Ізраїлі відновили підлогу храму, якою  ходив Ісус Христос

Храм Гробу Господнього в Єрусалимі

Як свідчить текст Нового Завіту, Ісус прийшов вчитися у храм ще в юному віці. Коли ж став проповідником, гнівно  вигнав із храму торговців. Сам же храм був спроектований за часів правління царя Ірода за безпосередньої участі монарха.

Збережені до наших днів плитки дозволили вченим зробити висновок, що при закладці статі використовували такі матеріали як привізний мармур, вапняк і камінь з Мертвого моря. Плитки мали коричневий і темний землистий колір, геометричний дизайн, були прохолодними, плямистими та нерівними.

Робота по відновленню древньої реліквії зайняла сім місяців, однак археологи дуже пишаються своєю працею і відзначають високу значимість для паломників і просто туристів.

"Ми сподіваємося, що люди зможуть прийти, побачити, доторкнутися і відчути те ж саме, що було 2000 років тому", — підкреслив археолог Аві Тавісала, який брав участь в реконструкції.

Як повідомляв портал "Коментарі", Професор Кен Дарк з Університету Редінга повідомляє, що разом з археологічною групою знайшов можливе місце проживання Ісуса Христа.

В результаті розкопок на території Ізраїлю в місті Назарет знайшли залишки будівлі, яке датується І століттям нашої ери. Будинок Христа був похований під монастирем. Також повідомляється, що імовірно його побудував батько Ісуса Йосип. Вперше про те, що ця будова часів Христа, заговорили ще в 1880-х роках. Але черниці при монастирі, які займалися розкопками, не підтвердили цього через нестачу доказів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини