Головна Новини Світ Близький Схід В Стамбулі пройшли протести біля консульства Греції: чого вимагали учасники
commentss НОВИНИ Всі новини

В Стамбулі пройшли протести біля консульства Греції: чого вимагали учасники

В Туреччині протестувальники виступили проти жорстокого поводження з мігрантами

7 лютого 2022, 11:55
Поділіться публікацією:

У суботу, 5 лютого, в столиці Туреччини відбулася акція протесту у зв'язку із загибеллю 19 нелегальних мігрантів на кордонах Греції. Протестувальники пройшлися вулицями Стамбулу та направилися до будівлі консульства Греції. Про це повідомляє euronews.

В Стамбулі пройшли протести біля консульства Греції: чого вимагали учасники

Фото ілюстративне / Pixabay

Відомо, що днями на кордоні Туреччини та Греції загинуло 19 мігрантів. Турецький уряд наголошував, що це прикордонники Греції не пропустили людей до країни, тому вони померли. В Греції відкидають такі заяви.

На протест проти такого ставлення до людей вийшли представники турецьких гуманітарних груп та небайдужі громадяни. Усього біля консульства Греції в суботу зібралося близько 300 протестувальників.

На плакатах учасників акції були написи, що засуджують жорстоке поводження з мігрантами. За словами Фехмі Бюлента Йилдиріма, представника Фонду захисту прав та свобод людини та гуманітарної допомоги IHH, цих людей позбавляли одягу та речей й залишили вмирати.

Тож Європарламент повинен долучитися до з'ясування обставин цієї події та припинити "злочини проти людства", заявив він. Протестувальники наголосили, що це не перші смерті мігрантів, які намагалися перетнути кордони Європи. Раніше загинуло 13 осіб, які перебували на човні, що рухався до Греції, а кілька зниклих осіб так й не розшукали.

Турецький політик Фуат Октай заявив, що відповідальність за ці смерті має бути покладено на уряд Греції, який повинен надавати допомогу мігрантам.

За словами міністра міграції Греції Нотіса Мітаракі, смерті мігрантів — це дійсно трагедія, але грецькі прикордонники не відштовхнули мігрантів, бо ті начебто не дістались до кордону.

Саме через територію Туреччини мігранти з Близького Сходу, Азії та Африки рухаються до країн Європи. В 2016 році між Євросоюзом та Туреччиною було підписано міграційну угоду.

Як повідомляв портал "Коментарі", президенти України та Туреччини скріпили своїми підписами не лише договір про зону вільної торгівлі. Посадовці двох країн 3 лютого підписали ще кілька двосторонніх документів. Вони регулюватимуть співпрацю в сферах високих технологій, податкової та молодіжної політики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини