Головна Новини Світ Близький Схід В Турції хочуть судитися з економістами: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Турції хочуть судитися з економістами: яка причина

Уряд Туреччини шукає способи зменшення рівня інфляції

31 грудня 2021, 15:22
Поділіться публікацією:

В Турції хочуть судитися з економістами: яка причина

У країні обвалився курс національної валюти, фото з відкритих джерел

Влада Туреччини заявила, що поради економістів щодо зберігання заощаджень в іноземній валюті та їх прогнози про падіння ліри шкодять суспільству. Про це пише BBC.

Повідомляється, що начебто міністр фінансів Нуреддін Небаті пропонував населенню позиватися до експертів, які прогнозували падіння валюти. Також відомо, що центральний банк Туреччини поскаржився на понад 20 громадян і колишнього очільника фінустанови за пости у Твіттері. Центробанк закликав відкрити кримінальну справу проти фахівців, що заявляли про зростання інфляції у країні через дії уряду. У соціальних мережах користувачі писали, що туркам слід вкладати кошти у золото та долари, щоб зберегти свої заощадження.

Аналітики та економісти вважають, що стрімке падіння ліри може бути спричинене непослідовною політикою влади, яка бореться з інфляцією через різке зниження ключової ставки Центробанку.

Міністр фінансів Туреччини Нуреддін Небаті 22 грудня заявив, що уряд запровадить прозору економічну політику, яка дозволить турецькій лірі досягти стабільності, і підкреслив, що макроекономічна стабільність сприятиме зміцненню економіки країни.

Як повідомляв портал "Коментарі", через падіння місцевої валюти у Туреччині сильно подорожчали пристрої від американської компанії Apple. 17 грудня курс турецької валюти знизився до 17,14 ліри за долар. Таким чином було встановлено рекорд. Для порівняння, на початку 2021 року за один долар США у Туреччині просили 7,4 ліри. Якщо місяць тому iPhone 13 можна було придбати за 12 тисяч лір, то зараз ціна злетіла до 21 500 лір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

вася

31 грудня 2021, 15:59

выражаем обеспокоенность!


Новини