Головна Новини Світ Близький Схід В Туреччині інфляція досягла трирічного максимуму: що відбувається з економікою країни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Туреччині інфляція досягла трирічного максимуму: що відбувається з економікою країни

Найбільше подорожчали за рік послуги ресторанів, готелів, продовольчі продукти

3 грудня 2021, 23:30
Поділіться публікацією:

За цей рік темпи зростання цін на споживчі товари в Туреччині перевершили трирічний максимум -21,3%, якщо порівнювати з показниками  за листопад  2020 року. Про це інформує медіа dpa.

 В Туреччині інфляція досягла трирічного максимуму: що відбувається з економікою країни

Президент Туреччини (фото з відкритих джерел)

 Як повідомляє статистичне відомство цієї країни, порівнюючи з результатами жовтня, листопадова інфляція виросла на 3,51%. Найбільше здорожчали в цьому році послуги, які надають споживачам та туристам в місцевих ресторанах, готелях та продуктовий крам.

 На турецькій економіці відбивається падіння курсу ліри через високий зовнішній борг та безробіття.

 Очільник країни Реджеп Тайїп Ердоган, популярність якого серед турецьких мешканців  впала і знаходиться тепер на рекордно-низькому рівні після 20 років управління країною, заявив на цьому тижні, що покарає спекулянтів. Він сказав, що запроваджена ним теорія, "що низькі процентні ставки призведуть до зменшення інфляції" — обов’язково дасть результат.

Кілька останні місяці турецький очільник  здійснював тиск  на центральну банківську установу з метою різко знизити базову процентну ставку. З того часу інфляція тільки збільшується.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Ердоган розповів, як Туреччина може допомогти досягти миру в Україні.Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган готовий стати посередником у діалозі між президентом Росії Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським. Ердоган зазначив, що офіційна Анкара не змінювала своєї позиції. Туреччина підтримує відновлення територіальної цілісності України. Мир має настати в Україні. Головне, на чому наполягає Туреччина, це те, що мають враховувати права кримських татар.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини