Головна Новини Світ Близький Схід Вибух поблизу військової бази в Ірані: з'явилися подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух поблизу військової бази в Ірані: з'явилися подробиці

В Ірані стався великий вибух поблизу військової бази під Тегераном, у Мережі з'явились відео моменту

26 червня 2020, 12:21 comments1174
Поділіться публікацією:








Вибух поблизу військової бази в Тегерані, Іран, міг бути не випадковим, передає The New York Times.

Вибух поблизу військової бази в Ірані: з'явилися подробиці

Так, іранська влада розслідує великий вибух на схід від столиці Тегерана біля військової бази Парчин – великий військовий об'єкт, де проходили раніше ядерні випробування. Відео і фотографії, розміщені в соціальних мережах і зняті місцевими медіа, відобразили яскраве світло, що спалахнуло на небі над містом рано-вранці в п'ятницю, 26 червня. При цьому, вибух супроводжувався великим потоком диму.

У владі пояснили НП вибухом на газосховищі, при цьому, не на базі, а неподалік. Однак військові аналітики піддали сумніву, що вибух міг бути випадковістю, враховуючи важливість комплексу Парчин. Так, іранський вчений в Naval Postgraduate School Афган Остовар заявив, що це могла бути аварія на військовому майданчику, можливо, з використанням палива для балістичних ракет. Ще одна версія – не нещасний випадок, а форма саботажу.

Багато іранців у соціальних мережах також ставлять під сумнів урядову заяву. Повідомляється, що довіра між іранською громадськістю та урядом за останні кілька місяців підірвалася в результаті серії криз — від протестів до краху українського авіалайнера та пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, потужний вибух прогримів близько іранської військової бази в Тегерані сьогодні вранці. Офіційно про постраждалих не повідомляється, але місцеві журналісти кажуть, що постраждалі все ж таки можуть бути, оскільки бачили, як після вибуху на територію військової бази заїжджала швидка допомога з сиренами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини