Головна Новини Світ Близький Схід Вибух в Афганістані: 40 осіб загинуло від підірваної автівки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух в Афганістані: 40 осіб загинуло від підірваної автівки

Теракт на військовій базі Афганістану стався після кількох місяців затишшя

30 листопада 2020, 08:15
Поділіться публікацією:

Гучний вибух пролунав на афганській військовій базі поблизу міста Газні. Там зірвалася машина, яку начинив вибухівкою терорист-смертник. Про це раніше повідомляв сайт "Коментарі".

Вибух в Афганістані: 40 осіб загинуло від підірваної автівки

Вибух в Афганістані. Фото: slovoidilo

Нині CNN заявило, що від вибуху постраждали 64 людини: 40 з них загинуло, 24 отримали серйозні поранення. Всі постраждалі — афганські військові.

За словами міністерства оборони Афганістану, терорист хотів незаконно проникнути на базу. Силовики, які охороняли територію, не дозволити йому в’їхати всередину, тож чоловік вдався до радикальних заходів та підірвав автівку.

Цілі, з якими терорист хотів потрапити на базу — поки не відомі.

Вибух також зруйнував ближні домівки мирних громадян. Нині з’ясовується, чи є постраждалі серед звичайного населення, яке проживало поблизу бази.

Цей випадок став першим з найкривавіших нападів на афганських військових за останні мирні місяці. Екстремістські угруповування, які перебувають на території Афганістану не беруть на себе відповідальність за цей напад.

Раніше влада Афганістану та представники ісламістського руху "Талібан" домовилися про мирне співіснування. Перемовини поклади кінець багаторічним кривавим протистоянням в Афганістані.

Також на початку місяця ЗМІ повідомляли, що в Афганістані невідомі здійснили збройний напад на Кабульський університет під час візиту в навчальний заклад іранського посла. Тоді терористи вбили 35 осіб, переважна більшість з яких — студенти.

Сайт “Коментарі” раніше сповіщав, що представник Міноборони Німеччини заявив про розробку країною плану виведення німецьких військ з Афганістану протягом чотирьох місяців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини