Головна Новини Світ Близький Схід Вибухи в Ірані. Що відомо про атаку на завод з виробництва дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибухи в Ірані. Що відомо про атаку на завод з виробництва дронів

В ніч на 29 січня на військові об'єкти Ірану відбулась атака дронами. Вибухи були зафіксовані в кількох містах країни.

29 січня 2023, 08:29
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На військовому заводі в місті Ісфахан стався сильний вибух, але іранські ЗМІ повідомляють, що все обійшлося без жертв. Окрім того, вибухи пролунали і на інших військових об’єктах країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

Вибухи в Ірані. Що відомо про атаку на завод з виробництва дронів

Вибухи в Ірані. Фото з відкритих джерел

В Ірані в ніч на 29 січня пролунала серія вибухів на заводах з виробництва військової техніки, зокрема і дронів-камікадзе Shahed, що поставляються в Росію для атаки по Україні. Один з перших вибухів відбувся у місті Ісфахан, відомо також про атаку дронів у містах Хой, Караджі, Хамедан та Тебріз.

"Вибух стався в одному з центрів виробництва боєприпасів Міністерства оборони. За словами заступника губернатора Ісфахана з питань безпеки, постраждалих немає", — повідомили іранські ЗМІ IRIB.

Іранські політики миттєво звинуватили Ізраїль в нападі на їх країну. Проте офіційний представник Мохаммад Реза Джаннесар заявив державному телебаченню, що "причини, які спричинили цей вибух, розслідуються. Висновки іранських служб будуть опубліковані пізніше".

Після ударів безпілотниками по військовій інфраструктурі Ірану, на вулиці країни вийшли мітингувальники з гаслами "Смерть Диктатору! Смерть Хомейні". Протестувальники намагаються захопити адмінбудівлі, у деяких містах чутно автоматні черги. Для придушення протестів Іран відключив інтернет в країні, а силовики працюють на вулицях.

В останні кілька років удари і пожежі по військових і ядерних об’єктах Ірану почастішали. Вибухи викликали занепокоєння на тлі напруженості щодо ядерної програми між Іраном, Ізраїлем і Сполученими Штатами. Ізраїль давно погрожував вдатися до військових дій проти Ірану, якщо переговори між Вашингтоном і Тегераном не зможуть відновити ядерний пакт 2015 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про тривожне відкриття розвідки України, яка знайшла західні деталі в іранському дроні.

Також "Коментарі" писали про маловідому німецьку зброю, яка збиває іранські дрони в українському небі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини