Головна Новини Світ Близький Схід Від Ізраїлю вимагають відкласти наземну операцію в секторі Газа: хто чинить тиск
commentss НОВИНИ Всі новини

Від Ізраїлю вимагають відкласти наземну операцію в секторі Газа: хто чинить тиск

США та ЄС вважають, що угруповання може погодитися звільнити хоча б частину громадян, захоплених 7 жовтня

21 жовтня 2023, 08:15
Поділіться публікацією:

США та європейські уряди за посередництва Катару перебувають на постійному зв'язку з урядом Ізраїлю, переконуючи не йти на ескалацію і відкласти анонсовану раніше наземну операцію в секторі Газа. На такий крок нібито йдуть через те, щоб провести переговори з бойовиками ХАМАС та звільнити якнайбільше заручників. Як передає портал "Коментарі", про це пишуть Bloomberg і The Wall Street Journal, з посиланням на американських та європейських чиновників.

Від Ізраїлю вимагають відкласти наземну операцію в секторі Газа: хто чинить тиск

Загострення Близького Сходу. Фото: із відкритих джерел

Джерела, з якими вдалося поговорити виданням, розповіли, що у США та ЄС немає стійкої впевненості в тому, що бойовики ХАМАС можуть погодитися та звільнити заручників, але поки що є хоча б невелика ймовірність такого сценарію, треба продовжувати переговори, вважають союзники Ізраїлю.

Наголошується, що після серії переговорів Нетаньяху та Байдена Ізраїль погодився на невизначений період відкласти наземну операцію. Публічно Ізраїль останніми днями змінив свій тон щодо планів операції, запропонувавши більш обмежений підхід, який може знизити втрати серед мирного населення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн впевнена, що Європа та США не повинні дозволити РФ заморозити війну в Україні. Сама ж Росія явно цього прагнути, шукаючи допомоги в таких же ізгоїв – то в Ірану, то у Північної Кореї. Випрошуючи подачки того ж Китаю. І явно маючи відношення до ескалації на Близькому Сході, яка відволікає зусилля Заходу щодо підтримки України. Тим часом секретар РНБО Олексій Данілов запевняє, що Третя світова війна, початки якої так боїться Захід, розпочалася ще 2008 року, коли РФ напала на Грузію. Не отримавши тоді гідну відсіч від демократичного світу, з 2014 року Росія тероризує Україну, а нинішнє загострення на Близькому Сході – це наслідки загарбницьких воєн путінського режиму. І продовження точно слідує, прогнозує Данілов. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" думками щодо даних тверджень та глобального протистояння у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://bloomberg/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини