Вірменська опозиція висунула кандидата на пост глави тимчасового уряду

Опозиційні партії Вірменії мають намір змусити діючого прем’єра Нікола Пашиняна піти у відставку

Опозиційні сили Вірменії висунули на пост глави тимчасового уряду країни першого прем’єра та ексглаву Міноборони Вазгена Манукяна.

Таке рішення прийняли на засіданні 17 партій.

За словами одного з представників партії “Дашнакцутюн” Ішхана Сагателяна, Вазген Манукян стане гідним лідером, який зможе організувати позачергові справедливі парламентські вибори.

Нинішнього прем’єр-міністра Нікола Пашиняна члени партій планують змусити піти у відставку.

Вазген Манукян, якого висунули на пост глави тимчасового уряду, припинить своє членство в партії та зобов’язується організувати позачергові парламентські вибори, В них сам він брати участь не буде. Також він не стане підтримувати будь-яку політичну силу в Вірменії.

Політики спростували думку про те, що обрання кандидата у прем’єр-міністри було погоджено з Росією.

Також представники опозиції заявили, що не збираються денонсувати тристоронню заяву про припинення вогню в Нагірному Карабасі, навіть, якщо Пашинян піде у відставку.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що країна підписала договір з Росією та Азербайджаном про припинення військових дій в Нагірному Карабасі. Такі дії міністра не схвалив вірменський народ, зокрема опозиційні сили. В країні почалися протести. Кількість осіб, що вийшли на мирну акцію протесту, перевищила 17 тисяч. Люди зібралися в центрі Єревана і рушили до будівлі парламенту, викрикуючи головну вимогу про відставку прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

Також сайт “Коментарі” рекомендує прочитати які висновки має зробити Україна після завершення конфлікту в Нагірному Карабасі.