Витік нафти в Ірані: вибухнув нафтопереробний завод

Пожежникам командам вдалося локалізувати розлив нафти і почати відновлювальні роботи

Іранські ЗМІ сьогодні повідомили, що пожежники працюють над гасінням нафтопереробного заводу, який вибухнув і спровокував масштабний витік нафти. Про це пише AMNnews.

Хосров Каяні, глава відділення невідкладної допомоги в провінції Чахар-Махал і Бахтіар на південному заході Ірану, заявив в коментарі інформаційному агентству Mehr, що вибух на трубопроводі Марун, який живить Ісфаханському нафтопереробний завод, стався в Ардалом, що вказує на те, що нафта просочилася у важкодоступну долину.

Чиновник підтвердив, що пожежним командам вдалося локалізувати розлив нафти й почати відновлювальні роботи, додавши, що аварія завдала шкоди навколишньому середовищу, але не життям людей. На відеозаписі, знятим державним офіційним інформаційним агентством "Фарс", було видно, як в результаті першого вибуху виникла пожежа, що охопила цю територію.


Нагадаємо, 13-річна школярка була арештована у четвер, 10 грудня, в місті Безьє, Франція, з кухонним ножем після погроз поранити свого вчителя. Вона була взята під варту і знаходиться в поліцейському відділку. Коли вчителька попросила у неї пояснень, дівчинка відповіла, що не хоче працювати, додавши, що "спустить їй шкуру, коли та вийде".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в четвер два американських бомбардувальника B-52 виконали "місію для демонстрації сили" в Перській затоці, мета якої, за словами військових, була спрямована на те, щоб утримати Іран від нападів на війська Сполучених Штатів на Близькому Сході на тлі зростаючої напруженості між двома країнами..