Головна Новини Світ Близький Схід Війна між Ізраїлем та Іраном неминуча: у США шокували прогнозом
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна між Ізраїлем та Іраном неминуча: у США шокували прогнозом

Велика близькосхідна війна неминуча, вважає головний редактор Forbes Стів Форбс

23 липня 2024, 23:29
Поділіться публікацією:

За словами Стіва Форбса, назріває велика війна між Ізраїлем, "Хезболлою" та Іраном.

Війна між Ізраїлем та Іраном неминуча: у США шокували прогнозом

Протистояння на Близькому Сході загострюється. Фото з відкритих джерел

На його думку, такий конфлікт може підштовхнути Китай до ще більш агресивних дій, що може спровокувати конфронтацію між Вашингтоном і Пекіном.

За його словами, осередком напруженості стане кордон між північним Ізраїлем і південним Ліваном, де тривають взаємні обстріли з жовтня минулого року.

"Близько 80 тисяч ізраїльських жителів були змушені евакуюватися, що є неприпустимою ситуацією для суверенної держави. Ізраїль не може дозволити бойовикам змусити його, по суті, відмовитися від частини своєї території", — наголосив головний редактор Forbes.

На його думку, мета Ірану — змусити Ізраїль піти на угоду, за якою "Хезболла" відступить і припинить ракетні обстріли в обмін на припинення вогню в Газі. Але Єрусалим, вважає він, ніколи не зможе підписати таку угоду, оскільки це стало б "передсмертним дзвінком для єврейської держави".

За його словами, бійці "Хезболли" більш численні та, ймовірно, більш боєздатні, ніж бійці ХАМАС, а також володіють 150 тисячами ракет різного типу, тому знищення "Хезболли" обійдеться Ізраїлю дорого, оскільки деякі з її ракет та безпілотників пройдуть через ізраїльський "Залізний купол".

"Іран не залишиться осторонь. Він запустить свої власні ракети по Ізраїлю. А також у нього виникне спокуса зробити останні кроки зі створення ядерної зброї", — заявив він.

На думку публіциста, Ізраїлю знадобиться допомога США для боротьби з "Хезболлою" та Іраном, яку невідомо, чи нададуть Штати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.forbes.com/

Новини