Головна Новини Світ Близький Схід Військові дії загострюються: на Близькому Сході може розпочатися ще одна війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові дії загострюються: на Близькому Сході може розпочатися ще одна війна

Лідер "Хезболли" заявляє, що ліванський фронт "залишатиметься активним"

14 листопада 2023, 22:15
Поділіться публікацією:

Дії військових   на лівано-ізраїльському кордоні, що не закінчуються вже  декілька тижнів, загострились. Про це інформує Reuters. 

Військові дії загострюються: на Близькому Сході може розпочатися ще одна війна

На лівано-ізраїльському кордоні загострюється ситуація (фото з відкритих джерел)

Як пишуть  західні журналісти, кількість жертв  зростає  з обох сторін.  Саме така неспокійна  ситуація "підживлює занепокоєння щодо розширення конфлікту між Ізраїлем і ліванською групою "Хезболла", яку підтримує Іран". 

Представники організації першої служби реагування, що  пов’язана з Рухом "Амаль", який займає союзницьку позицію по відношенню до  "Хезболли" заявляють, що  удари Ізраїлю  позбавили життя двох людей на півдні Лівану вчора, 13 листопада. 

"Хезболла"  не  зупиняє  перестрілки  з ізраїльськими військами після того, як її союзник з Палестини ХАМАС почав війну з Ізраїлем 7 жовтня. Ці перестрілки є найбільшим насильством на кордоні з часів місячної війни Ізраїлю та "Хезболли" 2006 року", -  стверджують на сайті інформаційного агентства.

В публікації  зазначено, що лідер "Хезболли" Сайєд Хасан Насралла  сказав  11 листопада, що ліванський фронт "залишатиметься активним".  При цьому,  очільник уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в понеділок, 13 листопада, попередив "Хезболлу" не розширювати свої атаки.

"Це гра з вогнем. На вогонь буде відповідати набагато сильнішим вогнем. Вони не повинні випробовувати нас, тому що ми лише трохи продемонстрували свою силу", — заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що представники Туреччини подали до суду на Біньяміна Нетаньяху. Турецькі адвокати подали позов до Міжнародного кримінального суду через міністерство юстиції Туреччини проти прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. Адвокати звинувачують його в геноциді та військових злочинах. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини