Головна Новини Світ Близький Схід Все як в Біблії: в Ізраїлі після масштабних розкопок відкриють палац царя Ірода
commentss НОВИНИ Всі новини

Все як в Біблії: в Ізраїлі після масштабних розкопок відкриють палац царя Ірода

Ізраїльська влада дозволить відвідувачам оглянути головну вітальню і акведуки знаменитого палацу Іродіона

11 грудня 2020, 17:20 comments1308
Поділіться публікацією:

Ізраїльська влада збирається відкрити древню будівлю на вершині пагорба. Йдеться про палац-фортецю царя Ірода Іродіон в Іудейській пустелі, доступ до якої раніше був закритий.

Все як в Біблії: в Ізраїлі після масштабних розкопок відкриють палац царя Ірода

ФОТО: Турнавігатор

Управління природи і парків Ізраїлю планує відкрити оновлене місце в неділю, що дозволить відвідувачам вперше побачити арочні сходи Іродіона, фойє і приватний театр.

Іродіон — це конусоподібний пагорб в пустелі, приблизно в шести милях від Єрусалиму, на якому розташовані залишки вражаючого палацу царя Ірода. Призначений римлянами цар, який правив Іудеєю між 37 р. до н.е. і 4 р. до н.е., був відомий як своєю жорстокістю, так і колосальними будівельними проектами протягом всього свого життя. Ірод помер в Єрихоні навесні 4 р. до н.е. е. від тривалої хвороби і сам був похований на цьому місці.

Археологи вважають, що палац був побудований рабами і підрядниками та складався з чотирьох веж — імовірно, там, де жив Ірод — а також фресок, акведука, складних мозаїчних підлог і коридорів, з'єднаних арками. Найближчі джерела спрямовували для подачі води в систему акведуків Іродіона, для зрошення садів і подачі води в величезний басейн, який займав почесне місце на вершині пагорба.

Для публіки буде відкрита царська вітальня, яка за життя Ірода була доступна тільки для "важливих гостей царя", повідомляє Управління природи і парків Ізраїлю. Гості будуть запрошені подивитися вражаючу інноваційну експозицію в цьому царському залі, а також зможуть піднятися по сходах в коридор з арками.

Як повідомляло видання "Коментарі", археологи назвали можливий зріст біблійного Голіафа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини