Головна Новини Світ Близький Схід Втрата Вугледара: що демонструє відхід ЗСУ з міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрата Вугледара: що демонструє відхід ЗСУ з міста

Ситуація залишається складною, але падіння Вугледара навряд чи змінить хід війни в Україні.

сьогодні, 19:50 comments1566
Поділіться публікацією:

  Втрата Вугледара, міста, яке українські сили обороняли протягом двох років, підкреслює складне становище України на поточному етапі війни, але навряд чи кардинально змінить її хід. Про це йдеться у матеріалі AP (Associated Press).

 Втрата Вугледара: що демонструє відхід ЗСУ з міста

Окупація Вугледару (фото з відкритих джерел)

Збройні сили України оголосили, що виводять підрозділи з Вугледара, щоб уникнути подальших втрат серед особового складу та зберегти військову техніку. Відступ стався на тлі посилених атак з боку російської авіації, яка використовувала авіабомби та інші засоби ураження. За словами Арсенія Прилипки, керівника пресслужби 72-ї бригади, основною тактикою ворога було оточення українських сил з флангів, що зрештою виснажило ресурси захисників.

”Основна тактика росіян полягала в тому, щоб оточити нас з флангів, і вони робили це постійно протягом шести-семи місяців постійними атаками з повітря — завдяки цій тактиці вони встигли вичерпати наші ресурси, тому що ми не маємо стільки як у них”, — розповів Арсеній Прилипка, керівник прес-служби 72-ї бригади, яка з серпня 2022 року захищала Вугледар.

Падіння Вугледара відображає загальну тенденцію на фронті, де, за даними AP, українська армія поступово втрачає контроль над територіями на тлі недостатньої підтримки з боку західних партнерів. Журналісти зазначають, що США відмовили Києву в наданні дозволу на використання армійських тактичних ракетних систем (ATACMS) для ударів по цілях у глибині Росії, що обмежує можливості України знижувати потенціал Москви.

Автори матеріалу також акцентують увагу на нерівному протистоянні в повітрі, оскільки Росія має значну перевагу в небі. Домінування РФ дозволило їй застосовувати та вдосконалювати нові види авіаційних плануючих бомб, проти яких українські сили наразі не мають ефективної протидії.

Матеріал також зазначає, що відхід українських військових із Вугледара стався після візиту президента Володимира Зеленського до США, під час якого Києву знову не вдалося отримати ATACMS, а “План перемоги” Зеленського деякі політики назвали "списком бажань, а не планом дій".

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, які отримали росіяни після захоплення Вугледару

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини