Головна Новини Світ Близький Схід З Сектора Гази обстріляли Ізраїль, той - відповів: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

З Сектора Гази обстріляли Ізраїль, той - відповів: що відбувається

Конфлікт між Ізраїлем і Палестиною загострився у зв'язку з заворушеннями в Єрусалимі

10 травня 2021, 22:02
Поділіться публікацією:

З Сектора Гази було випущено понад 30 ракет в бік Єрусалиму, де вже кілька днів тривають заворушення. Тим часом Ізраїль заявив, що за атаку відповідає радикальний рух ХАМАС і завдав удар у відповідь. Про це йдеться в повідомленні Армії оборони Ізраїлю в Twitter.

З Сектора Гази обстріляли Ізраїль, той - відповів: що відбувається

Конфлікт в Єрусалімі. Фото з відкритих джерел

"Ми вважаємо, що палестинське терористичне угруповання ХАМАС в Газі відповідальне за цю серйозну агресію проти нас", — йдеться в повідомленні Армії оборони Ізраїлю.

Відзначимо, що Міністерство охорони здоров'я Гази заявили, що дев'ять палестинців, в тому числі троє дітей, були вбиті в результаті серії ударів в північній частині Гази.

Загострення відбулося одразу після закінчення терміну ультиматуму ісламістського угруповання ХАМАС, розміщеного в Секторі Газа. ХАМАС вимагало вивести війська з комплексу мечеті Аль-Акса. Там напередодні сталися сутички палестинських протестуючих з ізраїльською поліцією.

Нагадаємо, на Храмовій горі в Єрусалимі в результаті масових заворушень між палестинцями та ізраїльськими силовиками постраждало багато людей. Це сталося, коли в останній день священного для мусульман місяця Рамадан тисячі прихожан зібралися на молитву в мечеті аль-Акса. З боку палестинців заявили про понад 200 постраждалих, а поліція Ізраїлю повідомила про два десятки своїх поранених співробітників.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Ізраїль закриває кордон для ряду країн. Також ізраїльський уряд анулював спеціальні дозволи, які дозволяли відвідати країну до 1 травня 2021 року. Для оформлення нового необхідно направити відповідне звернення в спеціальні відомства Ізраїлю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини