Головна Новини Світ Близький Схід З'явились докази участі найманців з Сирії та Робочої партії Курдистану в Карабасі
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явились докази участі найманців з Сирії та Робочої партії Курдистану в Карабасі

Іноземних найманців могли вербувати задовго до загострення конфлікту, - ЗМІ

8 жовтня 2020, 10:15
Поділіться публікацією:








6 жовтня директор Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін заявив про участь представників терористичних організацій в нинішньому витку Карабахського конфлікту.

З'явились докази участі найманців з Сирії та Робочої партії Курдистану в Карабасі

Карабахський конфлікт. Фото: David Ghahramanyan/AP

Як стало відомо з поінформованих джерел, в зоні конфлікту на стороні вірменських збройних сил, що беруть участь в бойових діях в Карабасі, беруть участь найманці з міжнародних терористичних організацій, що воюють на Близькому  Сході, зокрема, "Джабхат ан-Нусра", "Фіркат Хамза", "Султан Мурад", а також екстремістських курдських угрупувань. Аналітики відзначають, що йдеться про сотні і вже навіть тисячі радикалів, які розраховують заробити на новій карабахській війні.
Як відзначають європейські видання, Вірменія цілком може використовувати іноземних найманців, в тому числі, завербованих на території Іраку і Сирії бійців курдських терористичних угруповань, у війні в Карабасі.
Напередодні Служба безпеки Азербайджану також опублікувала докази використання Вірменією найманців з Іраку і Сирії в Карабахському конфлікті. Азербайджанська сторона здійснила радіоперехоплення переговорів терористів, причетних до ПКК і беруть участь в бойових діях на території Азербайджану.


Фрагмент радіоперехоплення:

- Привіт, як ситуація? Наші що роблять?
— Не зрозуміло, чекаємо.
— Сьогодні з Сулейманії (місто на сході Іраку, — ред.) в Варденіс (місто в Вірменії, — ред.) Знову є прибулі з наших.
— Даремно приїхали. Ситуація погана. Багато втрат. Шкодую, що приїхав.


Другий уривок представляє собою невеличкий монолог-звернення:
- Привіт, Хісс. Це Варто. Неможливо вийти на зв'язок з вами. Поранених багато? По нашому боці теж сильно б'ють. У тутешніх багато втрат. Будь обережний. Їхні дрони як ті, б'ють точно. Ти себе бережи. Подивимося, що буде... Бувай!

До початку військових дій в Карабасі азербайджанський опозиційний новинний портал haqqin.az писав, що достовірні джерела, близькі до уряду Іраку, підтверджують, що за посередництва посла Вірменії в Іраку Грач Поладяна влітку 2020 року єреванська влада вийшла на лідерів курдських організацій Іраку і уклала з ними угоду про розміщення в Нагірному Карабасі бойовиків терористичної організації ПКК.
Вірменська сторона в свою чергу заявила, що Азербайджан вербує найманців з України з числа українських радикально-націоналістичних угруповань "Азов" і "Правий сектор", при цьому зазначивши, що "найманцям" нібито пропонується зарплата від 1500 до 2000 доларів США.
Нагадаємо, що Вірменія почала атаку на Азербайджан в неділю 27 вересня близько 5:00 за київським часом. Для придушення вогню армія Азербайджану почала контрнаступальгу операцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини