Головна Новини Світ Близький Схід Захопили український літак: в МЗС розповіли подробиці евакуації з Афганістану (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Захопили український літак: в МЗС розповіли подробиці евакуації з Афганістану (ОНОВЛЕНО)

У Кабулі залишається ще близько 50 громадян України

24 серпня 2021, 11:17
Поділіться публікацією:

Захопили український літак: в МЗС розповіли подробиці евакуації з Афганістану (ОНОВЛЕНО)

У відомстві розповіли про евакуацію громадян України (фото з відкритих джерел)

У дипломатичному відомстві розповіли, що літак України захопили невідомі озброєні люди. Інцидент стався минулої неділі в Афганістані. Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін, повідомляє "Громадське радіо".

Чиновник розповів, що наше повітряне судно захопили озброєні люди, які мали при собі вогнепальну зброю.

"У вівторок у нас фактично викрали літак — він полетів до Ірану з невідомими пасажирами, які були на борту, замість того, щоб вивезти українців", — повідомив Єнін.

Він також зазначив, що вже три спроби забрати з Афганістану українців провалилися, адже люди просто не змогли потрапити на територію аеропорту. За словами Єніна, останній тиждень уся дипломатична служба працювала в режимі "краш-тесту".

Нещодавно представник МЗС Олег Ніколенко в коментарі УНІАН заявив, що інформація про захоплення українського літака насправді недійсна.

"Інформація про" захоплення літака", яку тиражують деякі ЗМІ, не відповідає дійсності", — підкреслив Ніколенко.

Що відомо про евакуацію українців з Афганістану?

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що Україна евакуює людей з Афганістану. Звідти вирушив ще один український літак з евакуйованими громадянами. На борту судна знаходиться 100 осіб. Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба на саміті "Кримської платформи".


Міністр закордонних справ розповів про ще одну евакуацію людей з Афганістану. Сотню охочих позбутися від режиму талібів транспортує український літак.


Раніше стало відомо, що в Києві приземлився літак із евакуйованими з Афганістану. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. На борту знаходився 31 українець. В Офісі президента уточнили, що повернулися 12 українських військових. Також серед евакуйованих були іноземні журналісти та громадські діячі, які попросили про допомогу. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що евакуювали журналістів Wall Street Journal і "Радіо Свобода".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини