Головна Новини Світ Близький Схід Жінки з усього світу відрізають волосся на знак протестів у Ірані (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінки з усього світу відрізають волосся на знак протестів у Ірані (ВІДЕО)

Відомі особистості підтримують протести в Ірані.

5 жовтня 2022, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володарки премії Оскар Жульєт Бінош та Маріон Котіяр відрізають пасма волосся на знак протестів в Ісламській Республіці. Записане відео жінки викладають під хештегом HairForFreedom, що означає "волосся за свободу". Відео з’явилось на одному з Instagram каналів.

Жінки з усього світу відрізають волосся на знак протестів у Ірані (ВІДЕО)

Жінки з усього світу відрізають волосся на знак протестів в Ірані. Фото з відкритих джерел

На опублікованому відео в Instagram каналі soutienfemmesiran десятки жінок зрізають волосся на підтримку протестів у Ірані та в пам’ять про смерть 22 річної Махси Аміні.

"За свободу", — сказала відома акторка Жульєт Бінош, відрізаючи ножицями велику жменю волосся на маківці, а потім помахала ним перед камерою.

Махсу Аміні затримала іранська поліція моралі через не дотримання стандартів одягу жінки. Юну дівчину забрали у відділок для перевиховання, де Аміні померла через кілька днів. Смерть Махси Аміні стала каталізатором масштабних протестів проти іранської влади та суворих релігійних заборон. На вулиці виходили чоловіки та жінки, багаті і бідні.

В мережу потрапляло багато відео з протестами, які іранська влада жорстко придушує. Жінки почали відрізати публічно своє волосся символізуючи свою непокору релігійним настановам. Самі ж протести почались 16 вересня, після новини про смерть Аміні.

Відео з підтримкою жінок усього світу до протестів в Ірані можна переглянути нижче:

Жінки включно зі знаменитими акторками Жульєт Бінош та Маріон Котіяр відрізають волосся під пісню, яка є символом партизанського руху в Італії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про причини протестів в Ірані. Чому смерть молодої 22 річної іранської дівчини об'єднала чоловіків і жінок, багатих і бідних та як іранська влада бореться з такими настроями у суспільстві.

Також "Коментарі" писали про іранські дрони, які РФ купує для війни в Україні. Наразі вони завдають значної шкоди для ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини