Головна Новини Світ Близький Схід ЗМІ показали відео розстрілу талібами 22-х військових (ВІДЕО 18+)
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ показали відео розстрілу талібами 22-х військових (ВІДЕО 18+)

Бойовики запропонували військовим здатися, а коли ті вийшли з піднятими руками, відкрили вогонь

14 липня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Найманці "Талібану" на кордоні з Туркменістаном холоднокровно розстріляли 22 афганських військових, які добровільно здалися їм у полон. Про це повідомляє CNN.

ЗМІ показали відео розстрілу талібами 22-х військових (ВІДЕО 18+)

Талібан (фото з відкритих джерел)

Стало відомо, що інцидент стався ще 16 червня. Однак тільки сьогодні журналісти американські телеканали отримали кілька відео.

У повідомленні зазначено, що афганських солдатів убили в місті Давлат Абад у провінції Фарьяб, яка знаходиться на кордоні з Туркменістаном.

Таліби оточили військових, у яких після запеклого бою закінчилися боєприпаси. Тому найманці запропонували їм здатися і пообіцяли зберегти їх життя. Вони відразу ж відкрили вогонь, коли солдати без зброї і з піднятими руками вийшли зі своїх укріплень.

Інформацію про таке жорстоке вбивство вже підтвердили в Червоному Хресті.

У "Талібані" заявили журналістам, що 24 солдатів, яких захопили в полон у провінції Фарьяб, все ще живі. Але вони не надали ніяких доказів, що підтверджують ці слова.

У Міністерстві оборони Афганістану повідомили, що їх військові були жорстоко вбиті.

Журналісти CNN повідомляють, що місцеві чиновники критикують афганську владу за те, що вона відправила елітний спецпідрозділ "без підкріплення і прикриття з повітря".

Член провінційної ради Фарьяб Абдул Ахад Айлбек заявив, що загиблі солдати погано знали цей район, як і інші райони, які зараз контролюють таліби.

Нагадаємо, видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що США залишають Афганістан.

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон 5 липня доручив своєму Міністерству оборони відправити військових до кордону після загострення ситуації в Афганістані. Армію до своїх кордонів також підтягують сусідній Узбекистан і Туркменістан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини