Головна Новини Світ Північна Америка Голод на Кубі: влада закликає їсти кактуси
commentss НОВИНИ Всі новини

Голод на Кубі: влада закликає їсти кактуси

Через економічні труднощі та світову кризу продовольства влада Куби закликає використовувати місцеві рослини у їжу, зокрема і кактуси.

2 жовтня 2023, 11:40 comments1498
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Видання Periodico 26, яке підпорядковане владі Куби закликало жителів карибської країни їсти кактуси та інші рослини. Така інформація у газеті з’явилась через загострення продовольчої кризи на "острові свободи".

Голод на Кубі: влада закликає їсти кактуси

Через голод на Кубі закликають їсти кактуси. Фото з відкритих джерел

27 вересня міністр економіки Куби Алехандро Фернандес заявив, що "економіка перебуває в складній ситуації". Політик визнав, що країна немає кредитних коштів для покупки харчових продуктів, однак цю ситуацію Фернандес пояснює глобальною кризою, зростанням цін та санкціями США.

Через кілька днів після цього видання Periodico 26 опублікувало інформаційний текст про можливість кубинців отримати їжу з місцевих продуктів. Таким чином влада Куби намагається компенсувати проблеми з голодом в країні.

Periodico 26 вказує, що Куба має багато видів рослин, які можна вживати в їжу, однак більшість населення цього не робить. Тому видання опублікувало перелік рослин, які жителі Куби можуть використовувати для приготування страв. У нього потрапили тамаринд, тамарільйо, квіти гібіскуса, кілька видів кактусів та інші місцеві рослини.

Незалежний кубинський портал CiberCuba зазначає, що інформація у Periodico 26 підпорядкована кубинському режиму та вказує на наростальну хвилю бідності на Кубі. Крім того, ресурс розповів, що в останні місяці на вулицях деяких міст Куби були помічені групи людей, які збиралися біля сміттєвих баків у пошуках їжі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія налагодила мережу з торгівлі людьми для війни в Україні на території свого колишнього союзника.

Також "Коментарі" писали, що Куба дозволила своїм громадянам воювати проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 жовтня 2023, 11:15

Там хоч відкрито. В нас негласно прийнято рішення забирати на війну старше 40 років. Вони вже другорядні люди. Тільки нацизм поділяє людей на більш та менш важливих за тільки корумпованим юдеям відомими ознаками. Тому наше дно ніхто не перевершить.


Новини