Ще в одній країні легалізували марихуану - подробиці

Боротьба за легалізацію канабісу в цій країні тягнулася з 2015 року

В Мексиці легалізували канабіс. Відтепер там законно можна вживати марихуану всім повнолітніми громадянами для відпочинку та розваги. Ініціативу підтримали 316 парламентаріїв. Проти законопроекту виступили 129 політиків, ще 23 утрималися. Дану інформацію повідомили представники нижньої палати на своєму акаунті в Twitter.

Згідно з законопроектом кожен громадянин, якому виповнилося 18 років може зберігати в себе не більше 28 грамів марихуани для особистого використання. Дозволено і вирощування рослини за місцем проживання, але не більше восьми кущів конопель.

Також було затверджено великі штрафи для тих, хто продаватиме наркотик неповнолітнім. За незаконне вирощування та збір урожаю загрожуватиме позбавлення волі.

Схвалення рішення тягнулося ще з 2015-го року. Тоді Верховний суд Мексики вперше дав кільком жителям легально вживати та вирощувати канабіс.

У 2017-му році також відбулося пом'якшення законів. Тоді влада дозволила використовувати коноплю в медичних і наукових сферах.

На наступний рік в Мексиці дозволили продавати товар з використанням похідних канабісу. Зокрема дозвіл стосувався косметичної та продовольчої галузі.

Нагадаємо, що у Британії ув'язненим збираються безкоштовно роздавати марихуану. Як це вплине на насильство в тюрмах, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше розповідав, що у США запустили в продаж собачий корм з марихуаною. Виробник вважає, що розслаблюючі властивості канабісу допоможуть тваринам справлятися зі стресом і зберегти здоров'я. Деталі ситуації читайте в нашому матеріалі.