Головна Новини Світ Польща Чергові гуманітарні конвої вирушать із Польщі до України: допомогу отримають не всі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чергові гуманітарні конвої вирушать із Польщі до України: допомогу отримають не всі

Гуманітарні конвої побувають лише у чотирьох регіонах України – Дніпропетровській, Житомирській, Донецькій та Хмельницькій областях

29 листопада 2022, 11:31
Поділіться публікацією:

Вчора, 28 листопада, відбулися збори керівництва Куявсько-Поморського воєводства. У рамках засідання члени обласного самоврядування активно обговорювали ситуацію, що продовжує набирати оборотів в Україні, зокрема було обговорено всілякі варіанти щодо надання гуманітарної допомоги деяким з регіонів.

Чергові гуманітарні конвої вирушать із Польщі до України: допомогу отримають не всі

фото тематичне, з відкритих джерел

Згідно з офіційними даними, передає видання Wyborcza, обласні збори не пройшли без результату, адже за їх підсумками було прийнято рішення про виділення 300 тисяч злотих на закупівлю необхідних пристроїв, техніки та інших речей, необхідних українцям для щоденного існування. Зокрема, йдеться у повідомленні, обласна влада передасть Україні електрогенератори, спальні мішки, продукти харчування, перев'язувальні матеріали та ліки.

Також відомо, що гуманітарні конвої, які незабаром вирушать до України, побувають лише у чотирьох регіонах – Дніпропетровській, Житомирській, Донецькій та Хмельницькій областях.

У цьому контексті варто зазначити, що окрім допомоги, яку Польща направляла в Україну на державному рівні, подібні ініціативи підтримують також її обласні центри. Так, наприклад, Куявсько-Поморське воєводство має власний бюджет, яким має право розпоряджатися, як вважатиме за правильне для блага свого регіону. Після початку російсько-української країни влада цього воєводства вже не вперше знаходить можливість виділити якісь кошти для українців, подібні гуманітарні конвої з цієї області їдуть в Україну не вперше.

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кількість переселенців, які бажають залишитися жити в Польщі, назавжди зростає з кожним днем. У Катовіце, наприклад, кількість таких біженців вже перевищила позначку 25% від усіх біженців, які заїхали до цього міста після початку війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини