Чи готові поляки продовжувати підтримувати українців: результати опитування

Переважна більшість поляків досі згодні допомагати українцям

Соціологи поцікавилися у громадян Польщі, чи потрібно допомагати українцям. Результати опитування показали, що поляки й надалі готові підтримувати українців у війні проти РФ. За підтримку висловилися дві третини опитаних, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ukrayina.pl.

Дослідницький інститут Pollster проаналізував громадську думку та вивчив рівень підтримки українців серед поляків. На запитання, чи варто допомагати громадянам України, 65% респондентів відповіли ствердно. Проти висловилося 35% поляків. Дослідження провели 30-31 травня, загалом в опитуванні взяли участь 1006 дорослих поляків.

За попередніми оцінками, у Польщі перебувають 2 млн. українців, половина з яких – біженці. Усього з початку війни тимчасовий захист у цій країні отримали понад 1,5 млн. наших громадян.

"Брати поляки – так українці говорять про нас з перших днів початку війни. В офіційних і приватних контактах українські науковці часто дякують полякам, а також польській владі за допомогу. Цю подяку можна знайти і в анкетах, які заповнювали біженці", – написав завідувач відділу методології соціальних досліджень Інституту філософії та соціології Педагогічного університету Кракова професор Пйотр Длугош.

За його словами, Україна отримує суттєву допомогу від сусідньої країни. Це відчувають самі українці. Причому до цієї допомоги залучено не лише владу, а й пересічних громадян, які намагаються всіма можливими способами підтримувати українців. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну рівень підтримки всередині України поляків значно зріс.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна та Польща можуть укласти новий договір: стали відомі подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи передасть Польща винищувачі F-16: Дуда зняв інтригу у питанні.