Головна Новини Світ Польща Для українських водіїв у Польщі підготували нововведення: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Для українських водіїв у Польщі підготували нововведення: що відомо

Центри, де можливо отримати водійські права, розміщені у Варшаві та Вроцлаві

14 грудня 2022, 21:15 comments1298
Поділіться публікацією:

Зараз  громадяни  України на польській території  вже мають можливість змінити  власне посвідчення водія. Цю послугу можна реалізувати  з допомогою працівників  держпідприємства "Документ". Також там  можливо виготовити закордонний паспорт або ID-картку. Про це  інформують в  Головному сервісному  центрі  МВС.

Для українських водіїв у Польщі підготували нововведення: що відомо

Як змінити водійське посвідчення у Польщі (фото з відкритих джерел)

Коли українець знаходиться на території  Польщі, то замінити водійський документ можливо: коли посвідчення непридатне, щоб ним далі  користуватись, коли змінились персональні дані власника,  при бажанні власника (зокрема, щоб отримати  більш сучасний бланк), коли закінчився строк дії документа.

Послуга обміну водійського посвідчення за кордоном  передбачає такі кроки. Зокрема, в ДП "Документ" отримують від клієнта заявку, заповнюють  встановлену  форму і передають   на розгляд  сервісного центру МВС. Працівник  сервісного центру МВС розгляне заявку і підтвердить  її чи дасть відмову. При згоді видачі нового посвідчення з  сервісного центру МВС (з Києва)  працівник  ДП "Документ" (у Варшаві) надрукує ваш документ на бланку.

Центри, де можливо отримати такі послуги, розміщені  у Варшаві та Вроцлаві за адресами:

 -ТЦ "Blue City", вул. Єрусалимські алеї, 179 (Варшава)

 -ТЦ "Marino Shopping Center", вул. Paprotna 7, 51-117 (Вроцлав)

Такі  послуги  надають з вівторка по п'ятницю з 10 до 17 години, а в суботу працюють  до 15:30. Неділя та понеділок — вихідні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що українських біженців у Польщі змусять платити за житлоТема, що стосується надання житла українським біженцям у Польщі, є болісною як для самих переселенців, так і для поляків. Справа в тому, що в сусідній державі проживає надто багато українців, які втекли від війни. Так багато, що уряд Польщі не в змозі забезпечити їх усіх безкоштовним житлом, оскільки на балансі у влади не так багато житлових приміщень, придатних для нормального життя. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини