Головна Новини Світ Польща ДМС розпочала роботу підприємства "Документ" у трьох містах Польщі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

ДМС розпочала роботу підприємства "Документ" у трьох містах Польщі: деталі

Крім Варшави, Кракова та Гданська, міграційні документи можна оформити і у Вроцлаві.

2 листопада 2022, 11:20
Поділіться публікацією:

Враховуючи велику кількість українців, які на тлі російської агресії виїхали до Польщі, Державна міграційна служба України вирішила розширити географію діяльності підприємства "Документ". Тепер, щоб оформити той чи інший український документ, від посвідчення особистості до різних справок, біженцям треба буде лише зареєструватися в електронній черзі на офіційному сайті "Паспортного сервісу".

ДМС розпочала роботу підприємства "Документ" у трьох містах Польщі: деталі


Варто відзначити, що на сьогоднішній день доступ до швидкого та безпроблемного оформлення українських документів мають переселенці, що проживають у таких містах, як Варшава, Краків та Гданськ. На сайті Посольства України у Польській Республіці акцентують увагу біженців на тому, що стати в електронну чергу має можливість кожна людина, навіть та, яка проживає в інших містах Польщі. Проте, уточнюється в повідомленні, що безпосередньо процес подачі пакету документів, а також відбір уже готових справок може проводитись виключно у стаційарному пункті підприємства "Документ". Таким чином, процедура може бути трохи клопіткою для українців, які, наприклад, проживають у місті Люблін чи Катовіце.


Держслужбовці попереджають, що електронні черги на оформлення українських документів вже переповнені, записатися на прийом до відповідного спеціаліста практично неможливо. У ДМС радять біженцям приходити до "Паспортного сервісу" в рамках "живої черги", адже випадки, коли особа не прийшла у назначену годину за електронним записом далеко не поодинокі.


Провівши власне міні-дослідження виданню "Коментарі" вдалося з'ясувати, що оформити деякі українські документи у Польщі можна не лише у Кракові, Варшаві та Гданську. Виявилося, якщо в місті, де проживає переселенець працює Консульство України, то в його відділенні також можна отримати допомогу у вирішенні деяких питань:


  • Оформити внутрішній паспорт;

  • Оформити паспорт громадянина України на виїзд за кордон (послуга також доступна для дітей до 12 років);

  • Оформити нотаріальну довіреність;

  • Отримати справку про ідентифікацію особистості (часовий документ при витраті оригінальних документів, паспорті, водійському посвідченні тощо).


До речі, нещодавно "Паспортний сервіс" запрацював і в місті Вроцлаві, він знаходиться в відділенні Консульства України. Стати в чергу можна як електронічно, так і шляхом особистого відвідування.


Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на тлі масових атак з енергомережі України з боку російських окупантів, кількість українців, що втікають до Польщі, значно збільшилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини