Головна Новини Світ Польща Дуда розповів, чи вдалося помиритися з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда розповів, чи вдалося помиритися з Україною

У Варшаві заперечують наявність дипломатичного конфлікту із Києвом

9 жовтня 2023, 10:20 comments1827
Поділіться публікацією:

Між Варшавою та Києвом не зупинявся діалог, є постійний контакт і немає жодного дипломатичного конфлікту, як кажуть у деяких ЗМІ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі "Polsat News" зробив президент Польщі Анджей Дуда.

Дуда розповів, чи вдалося помиритися з Україною

Анджей Дуда. Фото: з відкритих джерел

При цьому польський президент наголосив, що для нього інтереси поляків були і будуть на першому місці. Тому він завжди відверто говорить зі своїм народом, прямо повідомляючи про ті речі, що відбуваються. Наприклад, зазначив президент, він публічно оголосив про падіння української ракети в селі Пшеводув, "незважаючи на різний опір, зокрема з українського боку", тому що "поляки заслуговують на знати правду".

"Так само і тут, якщо зерно з України надходило до Польщі, заповнюючи наш ринок, завдаючи шкоди інтересам польських фермерів, це треба було рішуче зупинити, і ми це просто зробили", — сказав Дуда.

Він визнав, що переговорний процес щодо експорту українського зерна все ще триває. Є нормальний діалог із Києвом. І розмови про те, що дві країни не спілкуються, конфліктують – неправда. Контракти польських оборонних компаній на постачання в Україну необхідної військової техніки також мають свій розвиток.

Крім того, польський лідер висловив жаль через те, що в Україні надто мало приділяють увагу тому, що транзит зерна через Польщу не зупинявся, він працює постійно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський подякував президенту Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйєн за те, що Єврокомісія зняла ембарго на експорт українського зерна та продуктів харчування до Румунії, Болгарії, Польщі, Словаччини та Угорщини. При цьому три останні вже заявили, що продовжать зернове ембарго, незважаючи на рішення Єврокомісії (Угорщина – і зовсім на 24 види української сільгосппродукції). Як ситуація може розвиватись далі? Як має діяти Україна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини