Головна Новини Світ Польща Дуда вже сумнівається, що Україна поверне Крим: у Києві відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда вже сумнівається, що Україна поверне Крим: у Києві відповіли

Посол України в Польщі Василь Зварич нагадав польському лідеру, що без деокупації Криму війну не можна завершити

3 лютого 2024, 12:50 comments17563
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю Kanal Zero поставив під сумнів повернення Криму під контроль Києва. У свою чергу, Посол України в Польщі Василь Зварич виступив із заявою про неодмінну деокупацію Криму після неоднозначних слів польського лідера.

Дуда вже сумнівається, що Україна поверне Крим: у Києві відповіли

Анджей Дуда. Фото: з відкритих джерел

"Сьогодні Росія намагається перемогти в Україні. Я скажу так: якщо Росія збереже територію України, то фактично це буде перемога Росії, і тоді ймовірність нового нападу з боку Росії буде дуже високою", – оцінив Анджей Дуда.

У відповідь на питання про Крим Анджей Дуда відповів, що не знає, чи поверне його Україна його назад.

"Я не знаю, чи поверне Україна Крим, але я вірю, що вона поверне собі Донецьк та Луганськ", – заявив польський президент.

За словами Дуди, Крим – особливе місце, зокрема з історичних причин. Далі польський президент зазначив, що протягом тривалого періоду півострів перебував під контролем Росії.

Посол України Василь Зварич заявив, що "Крим – це Україна: так є і так буде".

"Міжнародне право – основа. Тимчасова окупація Криму Росією є військовим злочином, за який вона буде покарана. Деокупація Криму – наше спільне з вільним світом завдання та обов'язок. Ми зробимо це беззаперечно. Ми віримо та діємо разом", – наголосив глава українського посольства у Варшава.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в інтерв'ю виданню The Economist президент України Володимир Зеленський заявив, що Крим та битва у Чорному морі стануть у 2024-му пріоритетом для нас. Як оцінюєте цю заяву? Навіщо воно було зроблено? Які перспективи битви за південь? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини