Головна Новини Світ Польща Глава МЗС Польщі Сікорський відважився послати сигнал Байдену. Про що його попередив
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МЗС Польщі Сікорський відважився послати сигнал Байдену. Про що його попередив

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський попередив президента Джо Байдена про наслідки для США, якщо Конгрес не зможе затвердити допомогу Україні. За його словами, союзники США будуть розчаровані, пише Bloomberg

23 лютого 2024, 15:45
Поділіться публікацією:

Як підкресли в інтерв’ю Сікорський, у разі несхвалення допомоги у розмірі 60 млрд дол. Союзники Сполучених Штатів будуть розуміти, що Америка може і не допомогти у скруті, навіть якщо цього хотітиме головнокомандувач.

Глава МЗС Польщі Сікорський відважився послати сигнал Байдену. Про що його попередив

Радослав Сікорський

"Це матиме глибокі наслідки для всіх американських альянсів по всьому світу"
, – сказав Сікорський.

Як наслідок, каже міністр закордонних справ, деякі країни почнуть "страхувати себе", інші ж почнуть розглядати можливість почати розробки власних програм ядерної зброї.

Окрім того, Сікорський розкритикував заяву колишнього президента США Дональда Трампа, який підкреслив, що заохочуватиме нападати на країни НАТО, які платять недостатньо коштів в оборонний фонд альянсу. Міністр підкреслив, що, наприклад, Польща витрачає на оборону понад 3% економічного виробництва, а це перевищує цільовий показник НАТО в 2%.

Сікорський нагадав, що після теракту у США 11 вересня, Польща відправила свою бригаду в одну із провінцій Афганістану і при цьому не виставила Вашингтону жодного рахунку.

"Військовий альянс – це не сусідська охоронна компанія",
 – додав міністр.

Своєю чергою економіст Андрій Новак у Фейсбуці додав, що міністр закордонних справ Польщі чи не перший, хто послав сигнал Сполученим Штатам про те, що країни-союзники розглядають як можливий шлях розвитку для своїх країн поза унією з колись незаперечним світовим лідером і авторитетом.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський розчарований подіями у США. За його словами, допомога від Сполучених Штатів має вирішальне значення у боротьбі України з російським загарбником. За його словами, він розчарований тими процесами, що відбуваються у Вашингтоні, зокрема, бюрократією та браком зброї. При цьому Зеленський додав, що Україна зараз треба вижити, і знайти паралельні кроки, які допоможуть у цьому. В той же час очільник держави додав, що без допомоги країна і далі втрачатиме своїх захисників на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини