Головна Новини Світ Польща Глава МЗС Польщі закликав позбавити українських чоловіків соцвиплат у країнах ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МЗС Польщі закликав позбавити українських чоловіків соцвиплат у країнах ЄС

Сікорський запропонував «простий метод допомогти Україні»

15 вересня 2024, 09:50
Поділіться публікацією:

Чинна політика багатьох держав Європейського Союзу негативно впливає на обороноздатність і економічну стійкість України, оскільки передбачає надання економічних преференцій для чоловіків, які підпадають під мобілізацію. Таку думку висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час виступу на панельній дискусії в рамках щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент "Главкома".

Глава МЗС Польщі закликав позбавити українських чоловіків соцвиплат у країнах ЄС

Радослав Сікорський (фото з відкритих джерел)

Сікорський наголосив на необхідності для країн Західної Європи переглянути свої методи допомоги українським чоловікам, щоб спонукати їх до повернення на батьківщину. Він вказав на ситуацію в Німеччині, де українці, які перебувають під тимчасовим захистом, отримують значні виплати. Сума фінансової допомоги перевищує 500 євро на місяць, а з урахуванням компенсацій за житло вона може складати понад 1000 євро на особу, і це поширюється на чоловіків також. Схожі умови діють і в Нідерландах, хоча міністр не зміг точно назвати суми для Франції.

На думку Сікорського, одним із дієвих способів допомоги Україні є припинення надання матеріальної підтримки українцям, які можуть бути мобілізовані. Він підкреслив, що переховування від мобілізації не має бути підставою для фінансової допомоги. "Просто припиніть їм виплачувати гроші", – закликав польський міністр, наголошуючи, що Польща не забезпечує подібною соціальною підтримкою чоловіків мобілізаційного віку.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський хоче повернення українських чоловіків із-за кордону, але є нюанс. Президент України Володимир Зеленський хоче повернення українських громадян із-за кордону. Але метод примусу не застосовуватиметься.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини