Головна Новини Світ Польща Криза наростає: посла України викликали до МЗС Польщі через заяву Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Криза наростає: посла України викликали до МЗС Польщі через заяву Зеленського

У МЗС Польщі образилися слова Зеленського під час виступу на Генасамблеї ООН

20 вересня 2023, 16:55 comments2725
Поділіться публікацією:

Посла України Василя Зварича викликали до польського МЗС для пояснень заяви президента України Володимира Зеленського із критикою позиції Варшави за введення зернового ембарго. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Polsat News".

Криза наростає: посла України викликали до МЗС Польщі через заяву Зеленського

Посол України у Польщі Василь Зварич. Фото з відкритих джерел

Як йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті МЗС Польщі, дипломату повідомили про "рішучий протест польської сторони" проти слів Зеленського.

"Заступник міністра передав рішучий протест польської сторони щодо вчорашніх заяв президента В. Зеленського на Генасамблеї ООН про те, що деякі країни ЄС вдавали солідарними, побічно підтримуючи Росію", — сказано в ньому.

Заступник глави МЗС Польщі Павло Яблонський зазначив, що ця теза неправдива стосовно Польщі.

За його словами, тиск на Польщу на багатосторонніх форумах чи направлення скарг до міжнародних трибуналів не є належним методом вирішення спорів між країнами.

Він також зазначив, що ці дії не будуть ефективними проти Польщі, оскільки дії, вжиті з боку польського уряду щодо ембарго на зерно, нібито узгоджуються з національним правом, правом ЄС та міжнародним законодавством.

Заступник міністра також висловив стурбованість нещодавнім публічним повідомленням вищих представників української влади, яка "нав'язує односторонню точку зору на багатоаспектну проблему експорту української агропродукції до сусідніх країн".

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський подякував президенту Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйєн за те, що Єврокомісія зняла ембарго на експорт українського зерна та продуктів харчування до Румунії, Болгарії, Польщі, Словаччини та Угорщини. При цьому три останні вже заявили, що продовжать зернове ембарго, незважаючи на рішення Єврокомісії (Угорщина – і зовсім на 24 види української сільгосппродукції). Як ситуація може розвиватись далі? Як має діяти Україна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини