Головна Новини Світ Польща Моравецький підтримав протестувальників на кордоні: що заявив польський прем'єр
commentss НОВИНИ Всі новини

Моравецький підтримав протестувальників на кордоні: що заявив польський прем'єр

Прем'єр Польщі каже, що розуміє "багато аргументів" перевізників.

30 листопада 2023, 17:32 comments1232
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що систему дозволів для українських перевізників необхідно відновити, оскільки вона добре працювала. Під час засідання Сейму він сказав, що розуміє багато аргументів протестувальників на кордоні з Україною. Як передає портал "Коментарі", про це пише "PAP".

Моравецький підтримав протестувальників на кордоні: що заявив польський прем'єр

Матеуш Моравецький. Фото: з відкритих джерел

"Наша делегація у Києві погодила деякі зміни, які, можливо, призведуть до того, що ці порожні вантажівки, що повертаються через кордон, пропускатимуться, що вже певною мірою розвантажить пробку і цей протест", — висловився Моравецький.

За його словами, дуже важливо, щоб міністр інфраструктури під час Ради міністрів інфраструктури Євросоюзу отримав директиви, які мають на меті повернення до колишньої дозвільної системи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — блокада пунктів пропуску на кордоні з Україною з боку польських перевізників перетворилася на чергове випробування для нашої країни, яка другий рік відбивається від широкомасштабної російської агресії. Видання "Коментарі" продовжує обговорювати ситуацію та можливість її вирішення з експертами.                                                                   

Також видання "Коментарі" повідомляло – серед організаторів блокування – представники ультраправої партії "Конфедерація", які заявили про продовження термінів протесту до 1 лютого 2024 року. І в цих діях недвозначно проглядається російський вплив. Чому така ситуація стала можливою? Як її вирішити? Які висновки слід зробити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Нейтральний

30 листопада 2023, 17:58

А поляки точно наші друзі, як це торочать змі через кожну праску? Чи вони просто вирішили підзаробити на нашому горі? Проведу паралель: на заході України економічний бум і почався він десь у 2015-му, коли почали приїжджати біженці зі сходу. З початком повномасштабного вторгнення почався ще один етап переселення і росту бізнесу. У Польщі - те саме. Там і без війни було повно дешевої робочої сили з України, а зараз туди виїхало купа людей з грошима, бізнеси туди переїхали. Економіка Польщі переживає небувалий приплив грошей і дешевої робочої сили з України. Та ще й біженці кваліфіковані, лояльні і легко асимілюються. А оці усі блокування-бикування польських нациків не йдуть на користь добросусідським стосункам. Думаю настав час починати ігнорити і банити польські товари. Може так до них дійде, що ми взаємозалежні одне від одного?

Іван Сірко

30 листопада 2023, 17:38

тварюки польскі!!! цих протистувальників польских силою і танками розігнать!!! або всих зібрать і на передову, нехай там бикують!!!


Новини