Головна Новини Світ Польща Моравецкій розкритикував Зеленського, розповівши, з ким тому краще не вступати в союз
commentss НОВИНИ Всі новини

Моравецкій розкритикував Зеленського, розповівши, з ким тому краще не вступати в союз

Польський прем'єр назвав слова українського президента в ООН "недоречними"

2 жовтня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський та український народ не має забувати про ту допомогу, яку вже надала та продовжує надавати Польща. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, виступаючи на з'їзді партії "Право і справедливість" у Катовиці, пише "Dziennik Gazeta Prawna".

Моравецкій розкритикував Зеленського, розповівши, з ким тому краще не вступати в союз

Матеуш Моравецький. Фото: із відкритих джерел

Політик зазначив, що, коли питання стосується суто економіки, інтересів польських фермерів, польська влада не зважатиме на думку Берліна чи Брюсселя. Для польської влади пріоритет №1 – це добробут своїх громадян та їхні інтереси. Тому польські фермери можуть бути впевнені, що вони сьогодні під надійним захистом, інтереси агроолігархів з України в Польщі ніхто лобіювати і захищати не має наміру.

Також Матеуш Моравецький назвав нещодавнє висловлювання Володимира Зеленського в ООН "дуже недоречним".

"Я розумію, що він (Володимир Зеленський – ред.) зараз думає, що у нього буде тісний союз з Німеччиною. Дозвольте попередити вас, що Німеччина завжди буде прагнути до союзу з росіянами через голови країн Центральної Європи. Це Польща прийняла під свої дахи кілька мільйонів українців, це поляки вітали українців, це ми найбільше допомагали в той час, коли німці хотіли послати в обложений Київ 5 тисяч касок. Не варто забувати про це, президент Зеленський", — заявив польський прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останнім часом на фоні проблем із зерновим експортом в України виникли серйозні тертя з низкою сусідніх країн-членів ЄС. Серед таких виявилася і Польща, відносини з якою були підірвані, зокрема, надмірно різкими висловлюваннями президента Зеленського з трибуни Генасамблеї ООН. З боку офіційних представників Польщі була низка досить жорстких заяв після цього. І вони продовжують сипатися вже більше тижня. Україна намагається згладити гострі кути. І сам Зеленський закликає прибирати емоції, наголошуючи, що робота з сусідами може і має стати конструктивною. Про що свідчить зростання напруги у відносинах України з європейськими сусідами? Що робити для врегулювання проблемних моментів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

3 жовтня 2023, 14:27

Моравецкий все правильно говорит. В отличии от наших хапуг и временщиков, он человек государственный и отстаивает интересы своей страны. В данном случае , защищает интересы польских фермеров. Задача и призвание государственного человека - сохранить свой народ и обеспечить его благосостояние даже в ущерб собственным интересам .К сожалению, в нашем правительстве таких людей нет. Для нашей власти народ - это просто средство обогащения и расходный метериал.


Новини