Головна Новини Світ Польща На кордоні з Калінінградською областю Польща будує захисний паркан
commentss НОВИНИ Всі новини

На кордоні з Калінінградською областю Польща будує захисний паркан

У Польщі розпочали будувати двохсоткілометрове електронне загородження на кордоні з Калінінградською областю. Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Каміньський, пишуть «Коментарі»

19 квітня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

"Це буде дуже сучасне загородження, таке сама, як на кордоні з Білоруссю: безліч денних і нічних камер, датчики руху. У нас буде цілодобовий моніторинг всього, що відбувається на кордоні з Росією", – сказав Маріуш Каміньський

Вартість облаштування такого паркану оцінили у 81 мільйон євро. Він буде завдовжки 199 кілометрів, й довкола нього встановлять три тисячі камер. Завершити будівництво шлагбаума на польсько-російському кордоні планують до кінця вересня, поточного року.  

На кордоні з Калінінградською областю Польща будує захисний паркан

На польсько-російському кордоні облаштовують електронний шлагбаум

Роботи розпочали в районі прикордонних постів у Безледах та Семпополі. 

Як додають у Вармінсько-Мазурському відділенні прикордонної служби, мета такої інвестиції – контроль над усіма подіями, пов’язаними з можливою прикордонною злочинністю, зокрема з нерегульованою міграцією та контрабандою товарів.

"Архітектура та функціонування цієї системи безпеки гарантуватимуть автоматизовану безперервність та ефективність моніторингу та охорони державного кордону, а також розпізнавання та виявлення загроз та затримання їх винних, а також можливість збору доказів", — зазначають у прикордонному відділенні.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що  не лише Польща, Угорщина та Словаччина: ще одна країна ЄС хоче заборонити експорт українського зерна Румунія також планує заборонити імпорт зерна з України 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, Україна може розраховувати, що отримає від Польщі 8 винищувачів МІГ-29. З них 4 вже передані нещодавно, ще 4 готують до відправки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на спільній пресконференції з Володимиром Зеленським у Варшаві.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини