Напад РФ на ЄС є абсолютно ймовірним: у Польщі розповіли про плани Кремля

Небезпека більша, ніж деякі люди про це думають, вважає глава МЗС Польщі Радослав Сікорський

Напад Росії на країни Європейського Союзу є можливим. Це не припущення, а аналіз фактів, що вже відбуваються. Як передає портал "Коментарі", таку думку Ukraine Recovery Conference 2024 висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Якщо подивитися на світ із Варшави, то за 200 км на північ знаходиться російський анклав – це Калінінград, і там є 100 атомних боєголовок, росіяни їх там тримають. До того ж Білорусь поряд. Тобто це означає, що напад на Євросоюз є абсолютно ймовірним", – заявив Сікорський.

Також глава зовнішньополітичного відомства Польщі нагадав, що іноді під час атак на Україну російські ракети порушують повітряний простір Польщі.

Топ-дипломат відкинув фактор випадковості, зазначивши, що іноді росіяни ніби випадково направляють свої ракети в повітряний простір Польщі.

"Навіть у західну частину Польщі, що за 250 км. Це дуже близько, а небезпека більша, ніж деякі люди про це думають", - наголосив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон закликав західних партнерів посилити тиск на санкцію на Росію у відповідь на російські ракетні удари по енергетичній системі України. Свою заяву глава МЗС Великобританії зробив на міжнародній конференції з відновлення України URC-2024.

Також видання "Коментарі" повідомляло – прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що на кордоні з Білоруссю буде створено десятки кілометрів буферної зони завширшки 200 метрів. Рішення про створення буферної зони пов'язане із постійними нападами нелегалів із Білорусії на прикордонників.