Головна Новини Світ Польща Наразі кожне десяте підприємство відкривають українці: про яку країну ЄС йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Наразі кожне десяте підприємство відкривають українці: про яку країну ЄС йдеться

Кількість реєстрацій українських компаній у Польщі стрімко зростає

25 січня 2024, 15:42
Поділіться публікацією:

2023 року кожне десяте засноване у Польщі підприємство було українським. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані Центральної реєстрації та інформації про бізнес, проаналізовані виданням Rzeczpospolita.

Наразі кожне десяте підприємство відкривають українці: про яку країну ЄС йдеться

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що кількість ФОП, зареєстрованих українцями в Польщі, минулого року була більш ніж на дві третини більше, ніж роком раніше.

До початку повномасштабної війни українці реєстрували у Польщі трохи більше 200 ФОП на місяць. У березні 2022 року кількість компаній збільшилася майже до 600, але у наступні місяці кількість реєстрацій зросла. У квітні їхня кількість наблизилася до 1300, а у травні та червні – до 1700. У наступні місяці українці зареєстрували понад 2000 компаній.

На початок 2023 року темпи прискорилися ще більше – кількість нових компаній зросла на 2700-2800 на місяць. За весь 2023 рік у Польщі зареєстрували 30 325 нових українських компаній. Це більш ніж на 67% більше, ніж роком раніше. Загалом у 2022-2023 роках українці зареєстрували у сусідній країні 48 464 ФОП.

Серед основних проблем, з якими стикається український бізнес у Польщі, – митна бюрократія, повільна перевалка у портах, неефективний залізничний транспорт та нестача працівників.

Більшість компаній, заснованих у Польщі, працюють у будівництві, ІТ-сфері, галузі з надання послуг та торгівлі.

Видання зазначає, що зростання кількості українських компаній не справляє особливого враження на польських підприємців. Тільки 27% компаній бояться конкуренції з боку українських компаній на польському ринку, тоді як 61% не сприймає це як загрозу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді влада зробила роботу над помилками: як покращиться ситуація для бізнесу в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини