Головна Новини Світ Польща Названо теми переговорів Моді і Дуди: чи говоритимуть про Україну і війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо теми переговорів Моді і Дуди: чи говоритимуть про Україну і війну

В польському уряді повідомили, що з Моді будуть обговорювати тему війни в Україні

20 серпня 2024, 17:18
Поділіться публікацією:

Прем'єр Індії Нарендра Моді під час візиту до Польщі обговорюватиме ситуацію в Україні, повідомило Укрінформу джерело в польському уряді.

Названо теми переговорів Моді і Дуди: чи говоритимуть про Україну і війну

Нарендра Моді

"Це буде однією з тем переговорів. Загалом ситуація в регіоні буде однією з важливих тем переговорів і складно оминути увагою ситуацію в Україні", — сказав співрозмовник.

Відомо, що у Польщі Моді повинен зустрітися із президентом Анджеєм Дудою та премʼєр-міністром Дональдом Туском.

Також відомо, що в Польщу приїде частина уряду Індії. Тому буде також можливість проведення переговорів між сторонами на рівні міністрів. Наприклад, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розмовлятиме з главою МЗС Індії Субраманьяном Джайшанкаром.

Окрім того, за інформацією джерела, візит Моді до Польщі матиме важливий економічний аспект двосторонньої співпраці у різних галузях, зокрема і в оборонній сфері.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує відвідати Київ у п'ятницю, 23 серпня, для зміцнення відносин із Вашингтоном та Москвою. Однак, як повідомляє Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела, він не має наміру виступати посередником із припинення війни РФ в Україні. У той же час, за інформацією видання, Індія погодилася передавати повідомлення між президентом Росії Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським .

Зазначається, що небажання Моді сприяти припиненню вогню почасти пов'язане із залежністю Індії від дешевої нафти та зброї з Росії. Нью-Делі уникає критики Москви через вторгнення і значно збільшив закупівлю російської нафти, що стало рекордним показником. Очікується, що візит Моді до України триватиме лише кілька годин через безпеку. Для президента Зеленського ця зустріч є важливою можливістю обговорити роль Індії у відновленні миру у регіоні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини