Головна Новини Світ Польща Нова послуга для біженців: «паспортний стіл» у Польщі та Туреччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова послуга для біженців: «паспортний стіл» у Польщі та Туреччині

Послуга не є безкоштовною, комісію треба буде заплатити як за виготовлення документу, так і державному підприємству за його роботу

17 лютого 2023, 17:19
Поділіться публікацією:

На днях у Мінреінтеграції опублікували інформацію про нові послуги для українцівякі перебувають у Польщі та Туреччині.

Нова послуга для біженців: «паспортний стіл» у Польщі та Туреччині

Фото тематичне

Зазначається, що громадяни України, які досягли 14-річного віку і знаходяться у Польщі, можуть отримати свій перший паспорт у форматі ID-картки за місцем фактичного перебування. Для цього потрібно звернутися до відокремленого підрозділу державного підприємства "Документ". 

Варто нагадати, що підрозділи розташовані в чотирьох містах Польщі: Варшаві, Кракові, Ґданську та Вроцлаві.

При собі потрібно мати свідоцтво про народження дитини, паспорт обох або одного із батьків, довідку про реєстрацію за місцем приживання (за наявності) таідентифікаційний код.

Для зручності можна скористатися попереднім записом на подачу заявки дляоформлення документа, або ж чекати в порядку живої черги. Послуга не безкоштовна, оплата здійснюється на місці шляхом проведення онлайн-платежу.

Термін виготовлення українського паспорта триває 20 робочих днів. Для його отримання особа, на чиє ім’я оформлюється ID-карта, повинна бути присутньою особисто для процедури верифікації. Тобто батьки чи інші родичі отримати документ самостійно не зможуть.

Також отримати або обміняти ID-карту чи закордонний паспорт можуть громадяни України, які перебувають у Туреччині.

Для цього потрібно звернутися до мобільних підрозділів ДК "Документ", які нещодавно запрацювали у Стамбулі та надати необхідні документи.

Координаційний штаб з питань повернення в Україну громадян з тимчасово окупованих територій та третіх країн посилено працює над створенням всіх необхідних умов, щоб переселенці мали можливість оформити українські документи, навіть перебуваючи за кордоном.

У Мінреінтеграції зазначили, що також планується відкриття мобільних підрозділів і в інших країнах Європи, зокрема в Братиславі, Празі, Берліні, Мадриді та в Римі. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли що Червоний Хрест поновив програму допомоги для біженців, що проживають у Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини