Головна Новини Світ Польща Одна з головних країн-союзниць України відчуває втому від війни: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з головних країн-союзниць України відчуває втому від війни: що відомо

Між Польщею та Україною зростає напруженість

13 серпня 2023, 19:05 comments1037
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення РФ Польща стала одним з найголовніших союзників України. Але попри це, країна сьогодні почала відчувати втому від війни. Про це пише The Washington Post.

Одна з головних країн-союзниць України відчуває втому від війни: що відомо

Володимир Зеленський та Анджей Дуда (фото з відкритих джерел)

У матеріалі йдеться, що минулого тижня виникло непорозуміння між польськими та українськими офіційними посадовцями. Це сталося після того, як радник із зовнішньої політики польського президента Марчин Пшидач заявив, що Україна має "почати цінувати ту роль, яку Польща зіграла в останні місяці та роки".

Ця заява прозвучала на фоні проблем між країнами щодо експорту зерна з України до Польщі, коли український прем'єр Шмигаль назвав дії Польщі "недружніми і популістськими".

"Україна дійсно отримала велику підтримку з боку Польщі. Сьогодні найважливіше захистити інтереси польського фермера", — сказав Пшидач.

 1 серпня після коментарів Пшидача МЗС України викликало посла Польщі Бартоша Чихоцького для обговорення. Польська сторона у відповідь  викликала українського посла Василя Зварича для схожої розмови.

Журналісти видання пишуть, що ця суперечка ще більше ускладнила ситуацію.  Адже сьогодні Україна намагається узгодити свої нагальні потреби з потребами сусідів, прихильників та союзників. Але такі розбіжності, як пишуть автори видання, тільки на користь насамперед Росії.

"Напруження також вказує на виснаження і розхитані нерви, бо вторгнення РФ наближається до 18-місячної позначки, що викликає тривогу у деяких спостерігачів", — йдеться у статті.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Дуда розповів, за яких умов Польща введе свої війська в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини