Головна Новини Світ Польща «Пандемія та війна сильно на нас вплинули», - поляки почали частіше звертатися до психіатрів
commentss НОВИНИ Всі новини

«Пандемія та війна сильно на нас вплинули», - поляки почали частіше звертатися до психіатрів

Наразі у Польщі функціонує 59-ть Центрів психологічної допомоги.

23 листопада 2022, 22:31
Поділіться публікацією:

У 2018 році у Польщі стартувала програма з реформування психіатрії. Спеціально для цього Міністерством охорони здоров'я було вжито заходів щодо створення спеціальних Центрів психологічного здоров'я по всій країні. У грудні цього року цей пілотний проект мав завершитися, проте статистичні дані відвідувань цих центрів шокували МОЗ. Виявилося, за останні кілька років кількість поляків, які потребують поради спеціаліста, суттєво зросла, тому чиновники вирішили не заморожувати програму, а навпаки – продовжити роботу Центрів психологічного здоров'я ще на рік.

«Пандемія та війна сильно на нас вплинули», - поляки почали частіше звертатися до психіатрів

фото тематичне, з відкритих джерел

"Центри психологічної допомоги у Польщі зараз, як гриби після дощу – їх дуже багато. І справа зовсім навіть не в підтримці уряду, справа якраз у високому попиті з боку клієнтів. Мабуть, пандемія коронавірусу та початок війни в Україні надто сильно на нас усіх вплинули", — розповідає виданню Wyborcza один із практикуючих психіатрів.

Згідно з офіційними даними, на сьогоднішній день у Польщі налічується близько 59 діючих Центрів психологічної допомоги. І це далеко не межа, тому що в процесі відкриття знаходиться ще 26 об'єктів.

Пілотна програма розвивається вже навіть не щоденно, а щогодини, зазначають у Міністерстві охорони здоров'я, адже зараз на розгляді у чиновників перебуває майже 100 заявок на відкриття Центрів психологічної допомоги в різних регіонах Польщі. Серед них – 13 заявок подано від діючих центрів, вони хочуть внести коригування до переліку своїх послуг, іншими словами бажають його розширити.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у Польщі стартувала акція зі збору коштів на купівлю медичних вертольотів для евакуації поранених українських солдатів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини