Головна Новини Світ Польща Після заяви про Крим польський міністр сказав, коли закінчиться війна в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Після заяви про Крим польський міністр сказав, коли закінчиться війна в Україні

Ключ до перемоги – в наданні Україні більшої фінансової допомоги для підтримки його власної оборонної промисловості, заявив Сікорський

23 вересня 2024, 22:55
Поділіться публікацією:

Війна в Україні завершиться лише тоді, коли президент Росії Володимир Путін визнає, що його вторгнення було помилкою, і що досягнення цілей коштує надто дорого. Однак, як зазначив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю телеканалу MSNBC, Путін ще не дійшов до такого висновку. Про це повідомляє польське агентство PAP.

Після заяви про Крим польський міністр сказав, коли закінчиться війна в Україні

Радослав Сікорський (фото з відкритих джерел)

Сікорський наголосив, що ресурси російської економіки та можливість посилати сотні тисяч російських солдатів на смерть не є безмежними. Він вважає, що війна може завершитися лише тоді, коли міжнародне право буде відновлено, а кордони повернуться до міжнародно визнаних меж.

"Він ще не дійшов до цього, але його економіка і його здатність посилати сотні тисяч росіян на смерть не є безмежними… Якщо ми не зупинимося на досягнутому, цю війну можна закінчити, відновивши міжнародне право і відновивши міжнародні кордони", – заявив міністр.

Обговорюючи "план перемоги" президента України Володимира Зеленського, який той має представити президенту США Джо Байдену та кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу, Сікорський закликав Захід до надання подальшої військової допомоги Україні.

Міністр зазначив, що не бажає спекулювати щодо деталей "плану перемоги", але вважає, що Захід повинен надати Україні фінансові засоби для того, щоб змінити розрахунки Путіна. За його словами, Україні потрібна підтримка для своєї оборонної промисловості, і кілька мільярдів доларів могли б значно допомогти країні.

Сікорський також підкреслив, що виходом із конфлікту було б відведення військ обох країн за межі їхніх міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що голова МЗС Польщі знайшов неприйнятне рішення щодо долі Криму

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.pap.pl/ua

Новини