Головна Новини Світ Польща Планували підривати потяги з допомогою для України: у Польщі викрили агентів РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Планували підривати потяги з допомогою для України: у Польщі викрили агентів РФ

Мережа російських агентів була досить "свіжою", її створили ще на початку поточного року

19 липня 2023, 13:05
Поділіться публікацією:

В Польщі викрили мережу російських агентів, які планували диверсії на залізницях проти потягів, які прямують до України зі зброю та гуманітарною допомогою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Gazeta Polska".

Планували підривати потяги з допомогою для України: у Польщі викрили агентів РФ

Польські правоохоронці. Фото: Getty Images

Видання зазначає, вказівки про плани підривати потяги, які прямують з допомогою в Україну, були описані серед 66 томів справи. Зокрема ризик безпосереднього виконання таких атак й спонукав польські спецслужби розпочати арешти.

"З цієї причини перші арешти були саме у той час, а не якийсь інший. Ризик атак був надто великим для того, щоби продовжувати спостерігати за діями групи", — розповів анонімний співрозмовник, який знайомий з матеріалами справи.

Також журналісти дізнались, що мережа російських агентів була доволі "свіжою", її створили ще на початку поточного року. Агенти напряму від Росії отримували вказівки, а оплату за виконання завдань отримували в криптовалюті.

Як відзначає видання, викрита мережа агентів вважається найбільшою з подібних у сучасній історії Польщі.

Нещодавно у Польщі затримали агента Росії, який стежив за військовими об'єктами та морськими портами в країні. За словами міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуша Камінського, це було 15 осіб, якого затримали у рамках розслідування проти шпигунської мережі. Про перші затримання російських шпигунів стало відомо ще в середині березня. Через їхню діяльність на залізничних коліях та в об'єктах критичної інфраструктури країни — було запроваджено режим підвищеної готовності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки чергового Рамштайну для України — чи Захід може навмисно тягнути з постачанням зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини