Головна Новини Світ Польща Польща готується до вторгнення РФ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща готується до вторгнення РФ: що відомо

Польща почала розглядати сценарії можливого вторгнення Росії та Білорусі

14 жовтня 2024, 23:46
Поділіться публікацією:

У Польщі розпочалися навчання "Східний щит" (Tarcza Wschód), спрямовані на захист від можливого вторгнення Росії та Білорусі.

Польща готується до вторгнення РФ: що відомо

Польща посилює оборону. Фото з відкритих джерел

Як пише TVP Info, маневри включають кілька етапів. Спочатку на полігоні в Ожиші на північному сході Польщі пройдуть випробування оборонних споруд. Зокрема, планується протестувати бетонні їжаки, протитанкові рови та мінні поля. Потім військові польської армії проведуть демонстрацію відбиття можливого нападу на прикордонні території.

Зазначається, що учасники навчань відпрацюють виявлення противника, зайняття району оборони, виведення спостережного пункту, встановлення вогневого контакту та евакуацію пошкодженої техніки. Для цього військові інсценують перетин польського кордону противником, який включатиме імітаційний артилерійський вогонь та спробу подолання протитанкових ровів і бетонних загороджень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у зв'язку з наближенням президентських виборів у США, запланованих на листопад цього року, увага американських політиків зосереджена на внутрішніх питаннях. Така ситуація впливає також на європейські країни, які в умовах електоральних циклів більше фокусуються на власних проблемах. За його словами, на Заході відчувається певна втома від війни Росії проти України. Експерт підкреслив важливість зустрічей президента України Володимира Зеленського з іноземними лідерами, адже вони допомагають підтримувати увагу до війни.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що за останню добу українська армія спалила чимало бронетехніки росіян в населеному пункті Любимівка Курської області. "За вчорашній день щонайменше 5 спалених одиниць бронетехніки спостерігала аеророзвідка. Також сьогодні впродовж дня противник активно застосував "броню" з десантом на півночі Любимівки, втрачаючи техніку", — повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.tvp.info/

Новини