Головна Новини Світ Польща Польща хоче добитися репарацій від Німеччини: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща хоче добитися репарацій від Німеччини: подробиці

Варшава звернеться з цього питання до Москви після того, як досягне репарацій від Німеччини

2 травня 2023, 15:25 comments2103
Поділіться публікацією:

Польща спочатку хоче домогтися репарацій від Німеччини за Другу світову війну, а надалі може вимагати їх і від Росії. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова бюро міжнародної політики канцелярії польського президента Марчін Пшидач, пише FT.

Польща хоче добитися репарацій від Німеччини: подробиці

Польща. Фото: з відкритих джерел

Марчін Пшидач зазначив, що Варшава звернеться з цього питання до Москви після того, як досягне репарацій від Німеччини.

"Ми ставимося до Берліна та Москви по-різному. Ми вважаємо, що можемо розпочати діалог з Берліном, але з Путіним це інша цивілізація. Як тільки буде досягнуто успіху з Німеччиною, наступним кроком може стати початок такої дискусії з іншим гнобителем", — сказав Пшидач під час спілкування із представниками ЗМІ.

Варто зазначити, 1 вересня у Польщі було представлено доповідь про репарації за військові втрати, які зазнала країна внаслідок німецького нападу у Другій світовій війні. Польща оцінює свої втрати у 6,2 трлн злотих ($1,32 трлн) і збирається надалі вимагати цю суму від Німеччини.

Читайте на порталі "Коментарі" — Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає, що для збереження життя українці на тимчасово окупованих територіях мають брати російські паспорти, щоб забезпечити своє виживання. У свою чергу віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликає не робити цього. І вимагає від Червоного Хреста змусити росіян відкрити гуманітарні коридори для виїзду всіх охочих з окупації. Хто має рацію, хто немає в даній ситуації? Про що говорить прискорення роспаспортизації на тимчасово окупованих територіях? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 травня 2023, 14:35

І це Польща, яка в порівнянні з біснуватою Малоправославією - інша цивілізація. Важко уявити як наші коруповані банди укромуністів, після перемоги, почнуть розпил Росії репараціями. Сотні років не буде кінця приниженням.


Новини