Головна Новини Світ Польща Польща хоче компенсації від Росії через зупинку імпорту нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща хоче компенсації від Росії через зупинку імпорту нафти

Польська держкомпанія PKN Orlen планує вимагати компенсації у російської "Татнефти"

6 березня 2023, 18:21
Поділіться публікацією:

Державна компанія Польщі  PKN Orlen збирається вимагати компенсацію у російської "Татнефти" через те, що імпорт нафти з Росії трубопроводом "Дружба" було зупинено в кінці лютого. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву генерального директора PKN Orlen Даніеля Обайтека в ефірі радіо ZET.

Польща хоче компенсації від Росії через зупинку імпорту нафти

Нафтопровід "Дружба" (фото з відкритих джерел)

"Росіяни припинили перекачувати нафту до Польщі. Тому тепер ми подаватимемо позови до суду і вимагатимемо відшкодування збитків", — заявив Обайтек.

Окрім того, директор польської компанії заявив, що його компанія не хотіла розривати контракт із російською "Татнефтою", що діє до 2024 року, бо тоді PKN Orlen мала б заплатити за величезний штраф. На думку Обайтека, ці гроші "могли потрапити до рук російського президента Володимира Путіна".

Але генеральний директор PKN Orlen  відмовився назвати суму, яку поляки збираються вимагати у Росії.

 Відомо, що 25 лютого Росія зупинила постачання нафти північною гілкою нафтопроводу "Дружба", що веде до Польщі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про рішення Росії скоротити видобуток нафти. За словами комісара ЄС з енергетики Кадрі Сімсон, Кремль відчуває труднощі навіть після того, як погодився на поставки свого "чорного золота" з великими знижками. Зазначається, що нафта Brent підскочила минулої п'ятниці після того, як віце-прем'єр-міністр рф Олександр Новак заявив, що Росія скоротить видобуток на 500 000 барелів на день наступного місяця. Це збільшило щотижневе зростання показника до 8,1%, що є найбільшим за чотири місяці. Тим не менш, у понеділок він трохи відновив свій приріст, впавши приблизно до 86 доларів за барель, що пояснюється зміцненням долара.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини