Головна Новини Світ Польща Польща очікує компенсації за танки, які відправить в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща очікує компенсації за танки, які відправить в Україну

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що за танки Leopard 2, які можливо поїдуть в Україну, його країна очікує компенсації від ЄС.

24 січня 2023, 14:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський уряд неодноразово заявляв, що хоче відправити танки Leopard 2 до України, проте Німеччина не дозволяє цього робити. Тепер прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що очікує від ЄС компенсації за можливу відправку танків в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

Польща очікує компенсації за танки, які відправить в Україну

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Фото: з відкритих джерел

Польща активно просуває ідею постачання танків до України. Проте, країна хоче отримати компенсацію за відправку танків.

"Ми подамо заявку на відшкодування до Європейського Союзу, це буде ще один тест доброї волі", — заявив Матеуш Моравецький на прес-конференції.

Нещодавно уряд Польщі оголосив, що зробив офіційний запит до Німеччини на відправку танків Leopard 2 до України. А прем'єр-міністр Матеуш Моравецький сподівається, що Німеччина якнайскорше розгляне це питання.

"Я сподіваюся, що ця відповідь з Німеччини надійде швидко, тому що німці зволікають, ухиляються, діють так, що важко зрозуміти. Ми бачимо, що вони не хочуть ширше допомагати Україні захищатися", — каже Моравецький.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв чому німецький канцлер Олаф Шольц не хоче відправляти танки в Україну та не дає це зробити іншим державам. Політик спирається на три позиції щодо політики в бік України та її протистояння проти російської агресії: підтримка України, не вступати в прямий конфлікт з Росією та приймати рішення спільно з союзниками.

Також "Коментарі" писали про відео на якому президент України Володимир Зеленський критикує канцлера Німеччини Олафа Шольца за його небажання відправити танки Leopard 2 до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

690

24 січня 2023, 17:01

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини