Головна Новини Світ Польща Польща отримала перші поставки корейської військової техніки. Це одні з найкращих танків у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща отримала перші поставки корейської військової техніки. Це одні з найкращих танків у світі

Польща оновлює свій військовий потенціал та отримала перші танки та гаубиці за контрактом від Південної Кореї.

6 грудня 2022, 11:30 comments3257
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський уряд починає реалізацію угоди, підписаної з Південною Кореєю про постачання танків K2 Black Panther та гаубиць K9 Thunder. Перші прибули до Польщі 6 грудня, про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польські ЗМІ.

Польща отримала перші поставки корейської військової техніки. Це одні з найкращих танків у світі

Танки K2 Чорна Пантера для Польщі. Фото: з відкритих джерел

За контрактом Польща загалом закупить 1 тис. танків K2 Black Panther та 672 самохідні гаубиці K9  Thunder. До 2025 року Південна Корея має надіслати нашим сусідам 180 танків до 2025 року та 212 гаубиць до 2026 року. Офіційно про перші поставки з Корею у Польщі повідомило Міністерство національної оборони країни. Кораблі з танками припливли до порту у місті Гдиня.

K2 Black Panther — один із найновіших основних бойових танків, що перебувають на озброєнні, на яке він надійшов у 2014 році. Основним озброєнням K2 Black Panther є 120-мм гармата, яка завдяки подовженій конструкції надає снарядам більшу точність і сили удару. У танку також використовується система автоматичного заряджання гармати, завдяки чому він має вищу скорострільність, ніж у конкурентів. Загалом К2 може вистрілити до 10 снарядів за зміну, маючи на загалом 40 снарядів.

Однак гармата була не єдиним озброєнням машини. Крім неї, K2 також використовує 12,7-мм великокаліберний кулемет і 7,62-мм кулемет. Також варто відзначити, що його гармата може атакувати вертольоти та літаки на низьких висотах.

K9 Thunder — це 155-мм самохідна гаубиця, яку Південна Корея експортує в різні куточки земної кулі. Ця машина працює у збройних силах Австралії, Норвегії, Єгипту, Туреччини та Індії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україну відправили сучасні системи ППО.

Також "Коментарі" писали про те, що Німеччина відправила в Україну важке озброєння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини