Головна Новини Світ Польща Польща передасть Києву літаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща передасть Києву літаки

Анджей Дуда назвав моделі літаків, які вже готові передати ЗСУ і які планують

22 лютого 2023, 21:35 comments1292
Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю телеканалу TVN-24 заявив, що Варшава готова передати Києву літаки радянських моделей, що залишилися в неї. Мова про МіГ-29, пишуть "Коментарі". Що ж до питання про постачання більш сучасної техніки вирішуватиме з партнерами по НАТО.

Польща передасть Києву літаки

"Якщо буде ухвалено рішення передати винищувачі Україні, по-перше, ми точно запропонуємо все, що залишилося від пострадянських запасів, наприклад МіГ-29, які у нас ще залишилися, — сказав він. — Це зручно для Києва, бо українці вже сьогодні можуть літати на цих “МіГах”, у них є підготовлені пілоти. Однак чи передамо ми щось ще – буде предметом наших угод, які ми укладатимемо з нашими союзниками”.

Раніше Дуда також зауважив, що Угорщина, яка раніше виступала проти постачання озброєнь Києву, сьогодні в рамках саміту "Бухарестської дев'ятки" підписала заяву про війну.

"Дуже рішуче за формою та за формулюваннями однозначно називає те, що Росія робить в Україні, просто розв'язаною Росією війною, кривавим варварством з боку Росії", — сказав Дуда про цю заяву.

Близько місяця тому, після того, як США та Європа прийняли рішення підтримати Україну постачаннями танків, Київ почав активно просити про передачу українським ВПС західних винищувачів 4-го покоління, насамперед американських F-16.

На останній зустрічі союзників України в Рамштайні, як і на Конференції з безпеки у Мюнхені, рішення щодо винищувачів прийнято не було.

Як писали "Коментарі", Україні потрібно дві сотні літаків. Найімовірнішим кандидатом на заміщення старих радянських літаків у ЗСУ є F-16.

Раніше "Коментарі" писали, що Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що західні країни дозріли до передачі бойових літаків Києву. На думку міністра, питання буде остаточно вирішено протягом одного-двох місяців. Як йшлося на порталі "Коментарі", Захід, швидше за все, зволікає з передачею Україні літаків на користь іншого озброєння. Країни-партнери витримують час, аби ЗСУ підготувалися до контрнаступальних дій. Українська розвідка вже використовує американські гелікоптери. Читайте також на порталі "Коментарі" — літаки – не танки: Як просуваються обіцяні постачання винищувачів для ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

22 лютого 2023, 23:30

Мур. Ищу парня который будет меня трахать) Парни скорострелы мимо) Я хочу удовлетворять все свои потребности и чтобы парень лизал все мои дырочки и давал в ротик. Написать в приват:----- https://e.vg/lera98


Новини