Головна Новини Світ Польща Польща перекидає війська на кордон з Білоруссю: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща перекидає війська на кордон з Білоруссю: що сталося

Варшава оголосила про перекидання додаткових військ на кордон із Білоруссю

22 травня 2024, 23:41
Поділіться публікацією:

Польща має намір збільшити кількість військовослужбовців на кордоні з Білоруссю, заявив міністр оборони Владислав Косиняк-Камиш.

Польща перекидає війська на кордон з Білоруссю: що сталося

Польща посилить оборону кордону. Фото з відкритих джерел

"Ми готові збільшити військову присутність на польсько-білоруському кордоні. Ми захистимо польський кордон. Поліція і прикордонна служба отримають підтримку та краще обладнання", — заявив Владислав Косиняк-Камиш.

За словами міністра оборони Польщі, на кордоні встановлять залізобетонні їжаки і частоколи, а також обладнання для моніторингу та боротьби з безпілотниками.

Як відомо, Польща закупила у США чотири розвідувальні аеростати Barbara для спостереження за повітряним простором на кордонах з Росією і Білоруссю. Аеростати Barbara здатні виявляти ракети, літаки, безпілотники і плавучі засоби в радіусі понад 300 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗСУ не мають достатньої кількості важкої техніки, щоб забезпечити нею мобілізованих. Як пише Forbes, дефіцит техніки настільки відчутний, що нещодавно сформована 153 бригада фактично перетворилася з механізованої у піхотну. Видання зазначає, що мобілізація може збільшити на 10% чисельність сухопутних військ які складаються зі 100 бригад.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський розповів, що країни-учасники швейцарського саміту миру мають виробити спільну позицію щодо ключових трьох питань – ядерної безпеки, безпеки судноплавства та повернення українських дітей і обміну полоненими. За словами українського президента, після того, як учасники саміту у Швейцарії напрацюють спільні позиції, вони проінформують про це Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://300polityka.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини